TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Şuncă pe pîine

Charles Bukowski
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Sunca pe piine (1982) relateaza cu un umor savuros primii ani din viata lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2203-0
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Sunca pe piine (1982) relateaza cu un umor savuros primii ani din viata lui Henry Chinaski, nonconformistul alter ego al scriitorului, si experientele maturizarii sale in perioada Marii Crize si in ajunul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Copil solitar si ursuz, terorizat de un tata violent si de spectrul sumbru al saraciei, hartuit fara incetare de ciudati si schilozi care se proclama prietenii sai, Henry se maturizeaza rapid, devenind un adolescent cinic, indolent si agresiv, lipsit de mari ambitii. Romanul descrie intr-un stil de o vulgaritate adesea socanta, insa de o cuceritoare sinceritate si naturalete, lupta sa cu acneea severa care ii spulbera orice sanse la o viata sociala normala, primele sale experiente erotice si bahice in cartierele sordide din Los Angeles, dar si cele dintii incercari literare.

O poveste care ni-l readuce in atentie pe Henry Chinaski, cunoscut cititorilor din bestsellerul Femei.

Autor: Charles Bukowski
Traducător: Cristina Ilie
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Ham on Rye
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură contemporană, maturizare, bildungsroman, Marea Criză, sexualitate, ratare, scriitor, beție, prietenie, urât, cinism, agresiv, Los Angeles, vulgaritate, sinceritate
  • Charles Bukowski Charles Bukowski - Autor
    Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Cînd avea doi ani, părinţii săi au emigrat în Statele Unite, stabilindu-se în Los Angeles, unde scriitorul a copilărit şi şi-a petrecut mare parte din viaţă. A studiat...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

noiembrie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 331 - Codrin Liviu Cuţitaru
"Singularitatea scriitorului in cauza vine dintr-o curioasa suprapunere a vietii cu scriitura. Am putea spune, fara a gresi neaparat, ca, in cazul lui Bukowski, stravechea butada „artistul e opera si opera e artistul” constituie o realitate concreta, lipsita de umbra oricarei metaforizari. El si-a scris, pur si simplu, existenta, in aceeasi masura in care, creatia sa (indeosebi epica) i-a trait viata."
26 noiembrie 2011, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Un roman misto, in care Bukowski se povesteste cu umor, fara sa-si bata joc excesiv de propria persoana si fara sa se straduiasca sa iasa mai bine decit ar fi cazul. Cartea e plina de ciudati ca povestitorul insusi, asa ca nu te miri cind cineva ii propune sa joace ruleta ruseasca si sfirseste prin a ciurui fundul barcii in care se afla amindoi, suficient de departe de mal incit barca sa se scufunde. Mda, a scapat si tipul cu pistolul, nu numai povestitorul..."
20 august 2012, bookblog.ro - Alexandra Găujan
"Roman semiautobiografic, Sunca pe piine contine fix atita ridicol cit sa te tina permanent la marginea unui zimbet si o voce destul de convingatoare incit sa te intrebi involuntar ce s-o fi intimplat din toate astea si ce nu – sau cind anume s-a hotarit Bukowski sa scrie despre ele si cum isi imagina ca le vei citi tu."
Charles Bukowski
"Daca vrei sa salvezi lumea, trebuie s-o faci cu fiecare om in parte. Cine zice ca o face altfel este fie vreun romantic grandoman, fie politician.” 
Los Angeles Times Book Review
"Wordsworth, Whitman, William Carlos Williams, beatnicii – cu totii au dus arta scrisului catre un limbaj al perfectiunii. Bukowski a trecut aceasta granita.” 
The Observer
"O carte foarte vesela, in acelasi timp foarte trista si, in ciuda tonului narcisist, onesta de cele mai multe ori. Bukowski pare sa fi fost scriitorul cel mai potrivit sa descrie California de Sud in perioada razboiului – un pamint plin de spatii terne, nesfirsite, lipsite de cel mai mic interes, in care poate doar imaginatia te opreste s-o iei razna. Intr-o epoca in care toti se inchinau conformismului, Bukowski a scris despre aceia de care toti se fereau: despre uritii, egoistii, singuraticii si nebunii tarii sale.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus