TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Noapte de sărbătoare şi alte povestiri PO-CEP-NDSIAP-16-N-001
Noapte de sărbătoare şi alte povestiri
Vezi
galerie

Noapte de sărbătoare şi alte povestiri

de Cesare Pavese

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #243517

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cesare Pavese, unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai secolului trecut, este autorul romanului Femei singure, o capodoperă a realismului italian.

 

E noaptea Sfîntului Rocco, o noapte fierbinte, senzuală, cu poveşti amare şi triste, în care spiritele se dezlănţuie. Muzica sărbătorii străbate întunericul, îi face pe oameni să danseze şi să cînte. Undeva, acordurile răsunătoare ţin treaz un preot care blestemă ispitele nopţii, dar le supravieţuieşte, un profesor care descoperă binecuvîntata linişte a beznei pe cale să se stingă şi un tînăr care e gata să-şi uite orice fărîmă de umanitate şi să omoare pentru iluzia libertăţii.


Publicate după moartea autorului lor, povestirile şi nuvelele lui Pavese conţin toate subiectele regăsite în romane: singurătatea amară a deţinutului, farmecul primitiv al vieţii de la ţară şi un întreg univers pigmentat de detaliile periferiei oraşului, aspiraţiile eşuate ale intelectualilor şi angoasele lumii burgheze. Fundalul acestor proze poate deveni realitatea dureroasă a condiţiei umane, lăsînd în acelaşi timp loc naivităţii şi speranţelor iluzorii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cesare Pavese

Traducător: Mara Chiriţescu

Data apariției: martie 2016

Titlu original: Notte di festa

ISBN: 978-973-46-5919-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: singurătate

 

Opinii editoriale

„Pavese a făcut o încercare eroică – şi reuşită – de a cuprinde în prozele lui o dimensiune naţională şi socială… Este cel mai important prozator din perioada neorealismului italian.”

The New York Review of Books

„Singura plăcere pe care-o găsesc în această viață este aceea de a fi viu. Restul e suferință.”

Cesare Pavese

„Prozele lui Pavese construiesc cel mai dens, cel mai dramatic, cel mai omogen ciclu ficțional inspirat din Italia modernă. Mediul lor este o combinație între cronica socială și comedia umană.”

Italo Calvino

În proza lui Pavese e mereu vară. Piatra străzilor e fierbinte, iar soarele e topit ca-n picturile expresioniste. Elena și Stefano se strâng la piept fără să știe exact ce vor. E noapte de vară, ți se taie respirația din cauza brizei și a trenului care șuieră, amintindu-ți că-ar trebui să fii în altă parte. Stefano coboară a doua zi pe străzile înfierbântate, fără să privească spre prăvălia din care Elena îl urmărește cu ochi înlăcrimați. Se preface că n-o vede, că nu știe. O ia pe drumul de lângă faleză, intră în conversații care nu-l interesează câtuși de puțin, așteptând de fapt seara și întâlnirea cu Elena.

Iubire pe timp de vară - recomandările Doinei Ruști pentru luna iulie - Doina Ruști
Cesare Pavese
Cesare Pavese
Autor

Cesare Pavese (1908-1950) este unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai se...

vezi autor