TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnal în piatră HF-CAS-JURNNP-08-P-001
Jurnal în piatră
Vezi
galerie

Jurnal în piatră

de Carol Shields

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203279

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Premiul Pulitzer 1995
Jurnal în piatră a fost desemnat cartea anului 1995 de revista Lire, a fost distins cu Pulitzer Prize şi Governor General's Award şi a fost nominalizat la National Book Critics Circle Award şi Man Booker Prize.


În 1905, în Manitoba, se naşte Daisy Goodwill, iar la începutul anilor '90 îşi găseşte sfârşitul înconjurată de familie. Ce se întâmplă în acest răstimp? Străbatem anii, şi uneori oceanele, şi urmărim cu sufletul la gură filmul unei existenţe trăite sub auspiciile dragostei şi durerii, catastrofelor şi fericirii, dezamăgirilor şi bucuriei. Dornică să experimenteze tot ceea ce viaţa are să-i ofere, insaţiabila Daisy îşi asumă rând pe rând felurite roluri -- iubită, soţie, mamă, amantă --, încercând, până în ultima clipă, să-şi vindece spaima că ar putea să dispară din propria-i poveste. Astfel, din faptele mărunte ale vieţii ei, văzute prin lentila măritoare a istoriei, se naşte o aventură extraordinară, misterioasă şi pasionantă.


Daisy Goodwill se naşte în Canada, în 1905, sub o stea fără noroc: mama îi moare aducând-o pe lume, fără să-şi fi dat seama măcar că e însărcinată. Tatăl o lasă în grija unei famillii prietene şi pleacă în Lumea Nouă hotărât să facă avere. Însă tânăra va învăţa să iubească viaţa, se va căsători de două ori, va creşte trei copii, se va emancipa în anii când femeile se hotărăsc să-şi ia destinul în mâini, va avea puterea să iubească şi să se împace cu pierderea iubirii, va reuşi să se smulgă din depresia pe care o naşte în sufletul oricărei femei trecerea nemiloasă a timpului şi va cutreiera prin lume înainte ca bătrâneţea să-i apese umerii. „Poate v-ar plăcea să credeţi că lui Daisy Goodwill nu i-a mai rămas nici un pic de veselie, dar nu e adevărat, pentru că ea trăieşte şi în afara poveştii ei, nu numai înăuntru. Anotimpurile vin şi trec: golf, tenis, prietenele ei, gradina -- toate astea şi dragostea aceea neajutorată, tainică, pe care o are pentru corpul său. Are ceva emoţionant, de fapt, felul în care a învăţat să anunţe durerea şi să o îndepărteze -- totul dintr-o singură suflare, reuşind astfel să dispară, am putea spune, din propria ei viaţă. Are un talent aparte pentru anularea de sine.” Însă Daisy nu dispare. E prezentă până la ultima filă a poveştii sale pe care o umple cu bucuria de a fi trăit o aventură irepetabilă: aceea de a fi fost ea însăşi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Carol Shields

Traducător: Ariadna Grădinaru

Data apariției: 2008

Titlu original: The Stone Diaries

ISBN: 978-973-689-247-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 328

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: destin, feminism, fericire, iubire, libertate

 

Opinii editoriale

„Citiți Jurnal în piatră. Vă veți aduce aminte de ce iubiți literatura.”

New York Times Book Review

„O bijuterie de roman despre efemerul vieții omenești și despre necuprinsul trăirilor pe care o existență le închide în ea.”

Kirkus Reviews

„Carol Shields e un artist care zugrăvește tabloul întâmplărilor cotidiene cu penelul fanteziei, generozității și frumuseții.”

Publishers Weekly