TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Prizonierul cerului

Carlos Ruiz Zafon
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Prizonierul cerului (2011), cel de‑al treilea volum din ciclul de romane inceput cu Umbra vintului si Jocul ingerului, revine la misterioasa si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2645-8
EAN-16: 978973462645
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Prizonierul cerului Prizonierul cerului Carlos Ruiz Zafon

MAI MULTE DESPRE CARTE

Prizonierul cerului (2011), cel de‑al treilea volum din ciclul de romane inceput cu Umbra vintului si Jocul ingerului, revine la misterioasa si fascinanta lume din Cimitirul Cartilor Uitate, in centrul vechi al Barcelonei. In dimineata de Craciun a anului 1957, Daniel Sempere, cunoscutul protagonist, se afla singur in anticariatul tatalui sau, cind apare un personaj misterios. Acesta isi manifesta interesul fata de unul dintre cele mai pretioase volume din magazin, tinut sub cheie, o editie frumoasa, cu ilustratii unice, din Contele de Monte‑Cristo. Desi nu pare sa aiba o pasiune aparte pentru carti, strainul insista sa cumpere aceasta editie scumpa si sa i‑o daru­iasca prietenului apropiat al lui Daniel impreuna cu o dedicatie stranie. Vizita sa declanseaza o serie de aventuri uluitoare, pre­sarate cu urmariri, tradari, povesti de iubire, evadari spectaculoase din temnita, schimbari de identitate si reintoarceri din morti care schimba destinele tuturor si la care cititorii fideli vor lua parte cu sufletul la gura.

Autorul bestsellerului international Umbra vintului

Autor: Carlos Ruiz Zafon
Traducător: Ileana Scipione
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: El Prisionero del Cielo
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură spaniolă, literatură contemporană, roman, trilogie, fantastic, Cimitirul Cărţilor Uitate, Barcelona, mister, dedicaţie, straniu, aventură
 • Ileana Scipione
  Traducător
  Carlos Ruiz Zafon Carlos Ruiz Zafon - Autor
  Carlos Ruiz Zafon s-a nascut la Barcelona, in 1964. A lucrat in publicitate si a colaborat la reviste prestigioase, precum La Vanguardia sau El Pais. Pentru citiva ani, a locuit la Los Angeles, scriind scenarii de film. Si-a inceput cariera literara in 1993, cu o carte...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Carlos Ruiz Zafon
  Autor
  Ileana Scipione Ileana Scipione - Traducător
  Ileana Scipione a fost, timp de mai multe decenii, jurnalista la Serviciul Spaniol al Societatii Romane de Radiodifuziune. In prezent este conferentiar la Universitatea „Spiru Haret” din Bucuresti. A publicat numeroase studii si lucrari de specialitate,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

octombrie 2012, Timpul - Petronela Nica
"Spaniolul Carlos Ruiz Zafon este, daca luam ca masura a succesului numarul traducerilor in diverse limbi si al cartilor vindute, unul din cei mai cunoscuti si apreciati autori pe care i-a produs Spania contemporana. (...) Zafon stapineste tehnica de a trasa portrete convingatoare din citeva rinduri, sau de a descrie, sumar dar convingator, situatii sau evenimente."
nr. 32, 10 august 20, România literară - Răzvan Mihai Năstase
"Prin cel mai recent volum publicat, Carlos Ruiz Zafón leaga toate firele epice lasate in aer in Umbra vintului si Jocul ingerului, intr-o tesatura uriasa, impecabil planificata. Personaje si biografii se intrepatrund ca intr-un puzzle, iar destine exceptionale se profileaza pe fundalul unei epoci iesite din comun. Tumultul istoriei si cel sufletesc merg mina in mina, autorul spaniol dovedindu-se un impecabil caligraf al unei epoci framintate. Carlos Ruiz Zafón pur si simplu scrie frumos, fara insa a cadea in capcana unor figuri de stil inutile sau desuete. Face comparatii inedite, arunca in pagina epitete vii, dar mai ales contureaza personaje convingatoare. Indiferent daca vorbim de raufacatori sau tineri inocenti, de prostituate sau de mahalagii, de temniceri sau de oameni politici cu staif, autorul reuseste mereu sa gaseasca tonul adecvat si vorbele cele mai nimerite pentru a zugravi portrete."
Carlos Ruiz Zafon în interviu cu Virginia Costeschi, 9 august 2012, BookMag.ro - Carlos Ruiz Zafon
"[...] As incerca sa le salvez pe toate [cartile, de la uitare]. Respect toate cartile, chiar si pe cele de care oamenii nu prea se apropie. Cred ca indiferent de cit de rele le par unora, cineva a depus eforturi, a pus suflet si ratiune pentru a le crea si respect asta."
6 iulie 2012, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Il citesc cu ceva din entuziasmul cu care in copilarie devoram romanele lui Dumas-tatal si-i astept cartile cu nerabdarea americanilor care pindeau in port venirea vaporului cu continuarea romanelor lui Dickens. Prizonierul cerului e al treilea roman dintr-un ciclu care a inceput uluitor cu Umbra vintului si a continuat impecabil cu Jocul ingerului. Daca nu le stii, sigur o sa le cauti dupa ce vei face cunostinta cu istoria prizonierului lui Zafon."
5 noiembrie 2012, BookMag.ro - Anamaria Blănaru
"Spatiul livresc al unui anticariat vechi din Barcelona, un castel-inchisoare pe culmile Montjuicului si un loc incert si plin de legende al Cimitirului Cartilor Uitate aduna in romanul Prizonierul cerului o suma de povesti care se identifica mai mult cu locurile in care se nasc decit cu oamenii care le poarta. Si in Prizonierul cerului, Carlos Ruiz Zafon readuce in romanul contemporan gustul povestirii, al istoriilor cu tilcuri si semne, mizind pe un cititor care nu si-a pierdut abilitatile de detectiv in paginile unei carti."
19 martie 2013, bookiseala.ro - Marius Ghilezan
"Daca ar fi sa-i cauti lui Carlos Ruiz Zafon prin dictionar un cuvint care prin simplitate sa-i defineasca arta literara, acesta nu cred ca ar putea fi altul decit „minutiozitatea”. In Prizonierul cerului (2011), cel de al treilea volum din ciclul de romane inceput cu Umbra vintului si Jocul ingerului, intriga este condusa ca pe o tesatura de dantela. Citind si urmarind misterul din Cimitirul Cartilor Uitate, aflat in centrul vechi al Barcelonei, am remarcat cit de pedant isi conduce actiunea spre un deznodamint care doar in ultima pagina se va releva. O fascinanta lectie morala, intr-un volum care doar pentru amatori ar parea demna de literatura politista. Oricum, parca asa se spune, criminalul se intoarce la locul crimei, asa cum scriitorul pedant la capcanele bine ticluite. Zafon demonstreaza la o virsta tinara ca poate fi un mare povestitor. Scriitura sa are nu numai verva, drama, ci si un continut novativ si interpretativ de finete."
10 iulie 2013, BookMag.eu - Oana Grecea
"A fost o carte dureroasa […] pentru ca vorbeste despre inchisori, despre regimuri de opresiune, despre oameni schingiuti, care nici in libertate nu sint in deplina siguranta. Povestea este insa minunat scrisa, prinde cititorul de la primele pagini si nu-l lasa pina la sfirsit, cind vrei sa vezi daca oamenii mai sint vii, mai au toate organele, mai au viata de familie, intr-o Barcelona veche si prafuita, nu infloritoare si plina de turisti ca acum. Povestile sint din perioada represiunii franchiste de la finalul Razboiului Civil, in timp ce prezentul romanului are loc spre sfirsitul anilor ’50 […]."
Stephen King
"Un roman al splendorii si al capcanelor, care la rindul lor ascund alte si alte capcane. In miinile lui Carlos Ruiz Zafon, fiecare scena imprumuta aerul misterios din primele filme ale lui Orson Welles. Trebuie sa fii cu adevarat romantic ca sa-i poti aprecia intreaga valoare, si abia atunci lectura ta va fi exceptionala.” 
Hamburger Abendblatt
"Curata magie, doar astfel de cuvinte pot descrie romanul lui Carlos Ruiz Zafon. Istorie si arta scrisului, intriga si caracter, personaje si profiluri sinuoase, totul ca la carte. Scriitura lui Zafon e aidoma unui parfum care se risipeste, seducator si senzual, dar a carui aroma persista si dupa ce ai uitat de el.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus