TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Clubul de pe 5th Avenue

Candace Bushnell
Colecții/Serii: Chic
Candace Bushnell este autoarea romanului care a stat la baza celebrului serial Totul despre sex, distins cu opt Globuri de Aur. Clubul de pe 5th...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1764-7
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Candace Bushnell este autoarea romanului care a stat la baza celebrului serial Totul despre sex, distins cu opt Globuri de Aur.

Clubul de pe 5th Avenue (2008) este o poveste plina de umor, voluptate si suspans despre bani si celebritate, despre putere si pericolele sale, despre dorinta de ascen­siune sociala si dezamagirea visurilor spulberate, proiec­tata pe fundalul elegant si stralucitor al Manhattanului zilelor noastre. Candace Bushnell surprinde cu o fidelitate uimitoare viata tumultuoasa a societatii elitiste din 5th Avenue nr. 1, printre ai carei membri se numara personaje sofisticate si pitoresti: figuri mondene, actrite, scenaristi, scriitori, finantisti, avocati sau colectionari de arta. Simbol prin excelenta al opulentei, influentei sociale si bunului-gust, imobilul olimpian din 5th Avenue nr. 1 exercita asupra tuturor o fascinatie diabolica si nici un pret – fie ca este vorba de intrigi, casatorii din interes, trafic de antichitati furate, razbunari perfide sau chiar crime – nu pare prea mare pentru a te numara printre locatarii lui privilegiati.      

Autor: Candace Bushnell
Traducător: Alina Popescu
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: One Fifth Avenue
Pagini: 552
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, umor, voluptate, suspans, celbritate, materialism, elită, monden, opulenţă, intrigi, crimă
  • Candace Bushnell Candace Bushnell - Autor
    Candace Bushnell (n. 1 dec. 1958) a crescut în Glastonbury şi s-a mutat la New York City la vârsta de 19 ani, când şi-a început cariera profesională scriind o carte de copii pentru Simon & Schuster. A urmat cursurile Rice University şi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

31 august 2010, Evenimentul zilei - Alexandra Olivotto
"Intr-un interviu acordat cu putin inaintea publicarii romanului (2008), Candace Bushnell marturisea ca aceasta proza este «o poza la minut a New Yorkului de dinaintea crizei (...). Presupun ca urmatoarea mea carte ar trebui sa inceapa cu un bancher care isi pierde slujba si cu reduceri de personal». N-a fost sa fie asa. De fapt, a revenit la personajul ei iconic, Carrie Bradshaw, careia i-a cronicat adolescenta in primul volum din The Carrie Diaries." In schimb, nu s-a plictisit de New York, il considera o sursa excelenta de materie prima pentru literatura. «E mereu interesant si plin de personaje. (...) Iti sare in ochi faptul ca acolo sunt oameni extrem de bogati si altii care nu au dupa ce bea apa. (...) Nu scuz asta, dar cred ca e interesant. Nu fac decit sa inregistrez aceasta situatie. Parte din satira din carte are de-a face cu materialismul si pericolele lui, si cu vidul pe care il presupune», explica prozatoarea.
12 aprilie 2011, Ziarul de duminică - Stelian Ţurlea
"Un roman care surprinde uimitor viata societatii elitiste newyorkeze, actrite expirate sau aspirante la acest titlu, scenaristi, scriitori, avocati, colectionari de arta, parveniti, urmasi ai unor familii mult prea bogate etc. Intr-o lume cu asemenea personaje, nu pot sa nu se succeada intrigile, traficul de antichitati si de influenta, razbunarile, casatoriile din interes. Un roman de moravuri, pina la urma."
The Guardian)
"Candace Bushnell abordeaza cu ironie materialismul vietii urbane, aglomeratia si viteza metropolei, unde faima si bogatia domnesc pretutindeni, dar nu sint niciodata usor de atins. Scriitoarea are curajul de-a aduce toate aceste aspecte in prim-plan cu o maiestrie demna de romanele lui Jane Austen.” 

Opinia cititorilor