TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Stupul

Camilo Jose Cela
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Considerata imorala de Biserica Catolica si de guvernul generalului Franco, Stupul (1951), capodopera lui Cela, a fost interzisa in Spania pentru...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1110-2
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Considerata imorala de Biserica Catolica si de guvernul generalului Franco, Stupul (1951), capodopera lui Cela, a fost interzisa in Spania pentru multi ani, fiind publicata, din acest motiv, in Argentina. Romanul prezinta o viziune panoramica a degradarii si dificultatilor pe care le are de infruntat clasa de mijloc dupa Razboiul Civil. Actiunea se incheaga printr-o succesiune de scene portretizind suferintele individuale a peste o suta de personaje, dar importanta romanului depaseste cu mult valoarea sa de document social, caci in el se impletesc spectaculosul carnavalesc si grotescul, violenta si foamea, dorintele reprimate si constringerile vietii intr-un regim dictatorial.

Premiul Nobel pentru Literatura,1989

Autor: Camilo Jose Cela
Traducător: Ioana Zlotescu
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: La Colmena
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură spaniolă, viziune panoramică, degradare, clasa de mijloc, Madrid, succesiune de scene, portrete, peste o sută de personaje, spectaculos, grotesc, violenţă, foame, dorinţe reprimate
  • Camilo Jose Cela Camilo Jose Cela - Autor
    Camilo Jose Cela (1916-2002), unul dintre marii scriitori spanioli ai secolului XX, s-a nascut in Iria Flavia. A luptat in Razboiul Civil din Spania de partea generalului Franco. Dupa al Doilea Razboi Mondial lucreaza ca scriitor si jurnalist si va adopta o pozitie...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2009, Dilemateca - Simona Sora
"Binevenita reeditare a celui mai important roman al lui Camilo Jose Cela din 1951, Stupul, interzis in Spania pe timpul lui Franco si publicat initial in Argentina, in traducerea si cu o excelenta postfata semnata de Ioana Zlotescu. Postfata ce se incheie cu o vorba celebra a lui Cela : intrebat odata despre moarte, Camilo Jose Cela a raspuns : «nu mi-e frica de moarte. Numai ca n-as vrea sa fiu acolo cind se va intimpla»."
iulie 2009, Dilemateca - Codrin Liviu Cuţitaru
"Ne aflam in fata unuia dintre cei mai importanti prozatori europeni postbelici si, simultan, in fata unei opere epice fundamentale, deschizatoare de drumuri noi in experimetalismul (post)modern continental. Stupul inaugureaza curentul numit objectivismo/obiectivism, un fel de „realism documentar”, unde fictiunea se muleaza – aproape pina la indistinct – pe trupul plin de asperitati al istoriei, incercind sa-l ilustreze cu o naturalete adesea debordanta."
2-8 iulie 2009, Observator cultural - Luminiţa Marcu
"Despre Stupul insa, chiar si cei mai putin impresionati de nonconformismele lui don Camilo spun ca este o carte remarcabila. O carte care a facut istorie, care a marcat realismul mijlocului de secol XX, o carte in care masura e in toate si unde Cela nu a vrut sa fie decit... un scriitor clasic."
Julio Ortega
"In opinia mea, Stupul este cea mai buna carte a lui Cela, o reconstructie carnavalesca a traditiilor Spaniei, un cosmar, o descriere suprarealista a conditiei umane.” 
Saul Bellow
 "Stupul este un roman alcatuit dintr-un sir de schite de o extraordinara forta evocatoare.” 

Opinia cititorilor