TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ultimul tablou al lui Wang Wei

Buisset Ariane
Colecții/Serii: Scrieri iniţiatice
Povestirile Arianei Buisset ne poarta prin epoci si culturi diferite, oferind cititorului o panorama de trairi adanci si pline de semnificatii....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-010-3
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Ultimul tablou al lui Wang Wei

MAI MULTE DESPRE CARTE

Povestirile Arianei Buisset ne poarta prin epoci si culturi diferite, oferind cititorului o panorama de trairi adanci si pline de semnificatii. Egalate doar de maiestria cu care autoarea reuseste sa recreeze lumi uitate, invataturile care decurg din aceste scrieri minunate sunt desprinse din vechea intelepciune a Orientului, la fel de vie si plina de adevaruri si pentru omul contemporan. Amintind de Povestirile orientale ale Margueritei Yourcenar, Povestirile de traire pe care Ariane Buisset ni le-a oferit descriu cu nespus farmec cautarile unor oameni care vor sa isi gaseasca locul si sensul in lume.

Toate personajele acestor povestiri isi pun o intrebare. Wang Wei cauta sa inteleaga ce este arta suprema, Esshun ce este dragostea adevarata, Raju ce este un urcior, Ananda ce este Buddha, Iov ce este raul, Hakuin ce este infernul, Chunda ce ramane nepieritor, Habib ce este albastrul cerului si Couperin ce este aceasta bariera care ne desparte pe unii de ceilalti.

Aparent, totul ii separa, fie ca este vorba despre nationalitate, epoca in care traiesc sau cultura lor, totusi descopera in acelasi fel ca, pentru a-si rezolva problema, trebuie sa faca dovada curajului si a hotararii, sa depaseasca frica si ignoranta, sa fie vigilenti, rabdatori si sa adere total la situatiile cu care se confrunta. Atunci tasneste raspunsul, dar este singular, iata minunea. ˝Inima Unica˝ este singura care poate sa unifice contrariile si sa topeasca opozitiile inselatoare care apar in minte. Aceasta este sursa oricarei religii, indiferent daca este a lui Dumnezeu, Allah sau Natura-lui-Buddha. 

Autor: Buisset Ariane
Traducător: Viorica D. Ciorbagiu
Data apariției: 2007
Editura: Herald
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
ezoterism, creştinism, buddhism, orient, sincretism, spiritualitate
  • Buisset Ariane - Autor
        Scriitoare consacrata, jurnalista si artist plastic, Ariane Buisset este un nume de referinta al literaturii de spiritualitate contemporane. Nascuta in 1952, a absolvit studii de limba chineza si japoneza, fiind atrasa decultura Orientului indepartat, pe care a aprofundat-o studiind practici spirituale cu maestri zen, tibetani si ai scolii Vedanta. De peste 25 de ani este unul dintre cei mai respectatispecialisti in tehnici orientale din Franta,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor