TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Glamorama

Bret Easton Ellis
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul lui Bret Easton Ellis nu neglijeaza nici unul din „condimentele” cu care autorul si-a obisnuit cititorii. Plasata in lumea modei...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0778-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul lui Bret Easton Ellis nu neglijeaza nici unul din „condimentele” cu care autorul si-a obisnuit cititorii. Plasata in lumea modei si a glamour-ului sau gaunos, cartea infatiseaza, cu sarcasm si umor, o situatie cu iz de fantezie suprarealista: citeva modele din lumea sic a modei internationale se convertesc la terorism si pun la cale o mare conspiratie. Debusolare, lipsa de sens, sex, crime si atentate, toate sint ingrediente necesare ale unei istorii a carei semnificatie se dezvaluie pe nesimtite, pe masura ce naratiunea avanseaza. Povestea are un ritm si o evolutie ce fac din personajul narator, Victor Ward/Johnson, un soi de picaro alert de sfirsit de mileniu, implicat intr-o aventura incredibila, care poarta amprenta asa-numitei epoci MTV contemporane.

Bret Easton Ellis este autorul celebrului American Psycho, roman-cult al anilor ’90 si, in acelasi timp, una dintre cele mai controversate carti din intreaga literatura contemporana, pentru care, in opinia criticilor, America nu-l va uita – nici ierta – vreodata.

Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Glamorama
Pagini: 616
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, lumea modei, debusolare, lipsă de sens, fantezie, umor negru, modele, sex, crime, modă, terorism, aventură, conspiraţii, MTV
  • Bret Easton Ellis Bret Easton Ellis - Autor
    Nascut in 1964 in Los Angeles, Bret Easton Ellis a cunoscut succesul inca de la debut, cu romanul Mai putin decit zero (1985), scris pe cind studia la Bennington College, in Vermont. in 1987 publica al doilea roman, Regulile atractiei, iar in 1991 ii apare American...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

octombrie 2008, Revista de cultură Tomis - Bogdan Papacostea
"Aceasta carte m-a satisfacut din toate punctele de vedere, chestiune pe care o puteti citi in orice directie. Una peste alta, din ironie in cruzime si din glamur in fetid, Ellis reuseste cea mai rafinata si percutanta descriere a iadului pe care am avut ocazia s-o citesc in ultimii ani. […] Romanul lui Ellis e un tur de forta printr-un cosmar de stralucire glamoroasa. De citit, neaparat."
decembrie 2009, Dilemateca - Codrin Liviu Cuţitaru
"Critica s-a obisnuit cu strategiile narative ale lui Ellis, cautind sa-i decripteze mesajele absconse inainte ca scriitorul sa vina cu explicatii prin interviuri. Astfel, s-a observat ca o tehnica recurenta a prozatorului e aceea de reluare a personajelor in mai multe romane (care devin, prin urmare, piese dintr-un puzzle textual urias). De asemenea, unii exegeti au remarcat ca imaginarul joaca un rol crucial in naratiunile lui Ellis si, ca atare, orice eveniment trebuie privit cu circumspectie. Situatia se repeta in Glamorama, unde evenimentele halucinante prin care trece protagonistul  ar fi ori efectul drogurilor, ori reflectia cinematografica a vietii sale."
20-26 noiembrie 2008, Observator Cultural - Lucia Popa
"Realismul pe care il cultiva Easton Ellis aminteste indiscutabil de operele unui Flaubert sau Balzac, disecindu-si personajele cu o precizie de psihanalist, acestea fiind adevarate fashion icon-uri ale sfirsitului secolului al XX-lea. Prozatorul american nu cruta nici unul dintre viciile starurilor de cinema sau ale celebritatilor din lumea modei: cam toate personajele vorbesc in argou, nu isi pot concepe viata fara droguri, alcool sau shopping, ce devine un soi de terapie valabila pentru orice depresie sau nevroza. Neorealismul in cheie satirica specific lui Bret Easton Ellis este contrapunctat de episoade aproape suprarealiste sau chiar absurde, ceea ce accelereaza tensiunea epica."
The Seattle Times
"Glamorama este cartea care ar putea sa-l impuna pe Ellis drept cel mai ambitios si mai indraznet scriitor al generatiei sale. Este o reflectare perfecta a epocii noastre, un roman ce trebuie neaparat citit.” 

Opinia cititorilor