TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Întoarcerea acasă

Bernhard Schlink
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Intoarcerea acasa (2006) este un roman complex si ambitios, in care Schlink reia, intr‑o maniera insolita, principalele teme ale prozei sale:...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0764-8
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Intoarcerea acasa (2006) este un roman complex si ambitios, in care Schlink reia, intr‑o maniera insolita, principalele teme ale prozei sale: memoria, culpa si responsabilitatea istorica. Peter Debauer, protagonistul cartii, a carui copi­larie este marcata de anii grei de dupa cel de‑al Doilea Razboi Mondial, creste cu ferma convingere ca tatal sau a murit pe cimpul de lupta. Istoria personala se impleteste in mod straniu cu fictiunea atunci cind, aflat in vacanta la bunici, Peter descopera pe dosul foilor pe care deseneaza un fragment de roman despre un soldat intors de pe front. Asemanarea izbitoare cu povestea propriei sale familii il determina sa incerce sa descopere deznodamintul cartii pe baza indiciilor descoperite in lumea reala. Iar aceasta cautare se transforma treptat intr‑o incursiune in istoria recenta a Germaniei, pe parcursul careia Peter invata lectia dificila a implicarii. Confruntat cu figura pe cit de carismatica, pe atit de periculoasa a tatalui, trebuie sa renunte la postura de martor tacut al spectacolului istoriei si sa‑si afirme cu tarie propriile optiuni morale si existentiale.

Autor: Bernhard Schlink
Traducător: Herta Spuhn
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Die Heimkehr
Pagini: 400
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură germană, al Doilea Război Mondial, memorie, responsabilitate, vinovăție, carte, investigaţie, implicare, opţiuni morale
  • Bernhard Schlink - Autor
    Scriitorul german Bernhard Schlink s-a nascut in 1944, la Bielefeld. A studiat stiintele juridice si din 1992 este profesor la Universitatea Humboldt din Berlin. A debutat ca scriitor cu romanul Dreptatea lui Selb (1987), primul volum dintr-o trilogie politista care s-a bucurat de mare succes la public si care cuprinde de asemenea volumele Inselaciunea lui Selb (1922) si Crima lui Selb (2001; Polirom, 2005). Afirmarea internationala o datoreaza insa romanului...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie-august 2008, Contrafort - Răzvan Mihai Năstase
"Succesul unei carti precum Intoarcerea acasa sta in faptul ca tinteste sus si nu pierde niciunul din pariurile pe care si le impune. Se doreste a fi si chiar este o carte calda intr-o literatura dominata de o rigiditate anosta. Schlink are in paralel in vedere punerea literaturii (si implicit a fortei sale formidabile de sugestie) in slujba unui proces intentat, fie si destul de tirziu, comunismului. Mai puneti la socoteala faptul ca romanul e o combinatie de intriga politista, poveste de dragoste si amintiri dintr-o copilarie petrecuta in Alpi si veti gasi tot atitea indicii sigure ca ne aflam in fata unei bijuterii ce nu trebuie cu nici un chip trecuta cu vederea."
aprilie 2008, Dilemateca - Magdalena Boiangiu
"In aceasta carte limpede si in acelasi timp atit de misterioasa, Bernhard Schlink impleteste trecutul cu prezentul, in tesatura se armonizeaza itele atit de complicate ale marturisirilor care ascund adevarul cu aerul ca-l desconspira. E o carte despre razboi, despre nemtii in razboi, dar mai ales despre intoarcerea barbatului acasa, intimplare care, de la Ulise incoace, nu inceteaza sa-si lanseze interogatiile despre ceea ce ne-am obisnuit sa numim aventura si fidelitate."
15 februarie 2008, România literară - Elisabeta Lasconi
"Intoarcerea acasa a aparut in spatiul german in 2006, la peste un deceniu dupa micul roman Cititorul care l-a propulsat pe Bernard Schlink intre cei mai cititi autori ai sfirsitului de secol, aducindu-i numeroase premii. Eu cred ca Intoarcerea acasa este un roman mai elaborat si mai rafinat, extrem de sofisticat in constructie si de o densitate maxima ca problematica."
1-15 martie 2008, Tribuna - Marius Jucan
"Vocea cartii lui Bernhard Schlink te convinge ca nu totul se poate asterne pe hirtie. Mai mult, ca scrisul nu e doar o oglinda a memoriei, tema pivotala a romanului, ci si un examen etic al ei. A descrie fictional intimplarile vietii, explorind cauzalitatea si hazardul lor nu inseamna doar a te intoarce in trecut, trecutul Germaniei naziste in acest caz, pentru a intelege si accepta prezentul, indepartind aluviunile mistificarilor, ori efectele capacitatii de autoiluzionare a eroului romanului, ci de a da relief confruntarii cu relativismul moral si demonii acestuia."
Die Welt
"O proza sobra, fara cusur. Schlink este un maestru al limbii germane. Scrie explicit, transparent, inteligent. Si reuseste, aparent fara nici un efort, sa confere o deosebita complexitate figurilor, actiunii si discursului moral.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus