TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Femeia de pe scări

Bernhard Schlink
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom. Actual
Un tablou celebru, de care nimeni n-a mai auzit multă vreme, reapare în împrejurări misterioase. Este o surpriză pentru lumea artei,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-5513-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un tablou celebru, de care nimeni n-a mai auzit multă vreme, reapare în împrejurări misterioase. Este o surpriză pentru lumea artei, dar şi o lovitură pentru bărbatul care, pe când era un tânăr avocat, a mediat un conflict între autorul şi proprietarul tabloului. Aflat la mii de kilometri de casă şi la decenii după momentul în care tabloul şi femeia pe care o înfăţişează îi schimbaseră destinul, bărbatul speră că apariţia neaşteptată a lucrării e semnul ca nici cea care i-a fost model nu poate fi prea departe. Pleacă aşadar în căutarea femeii de care în tinereţe se îndrăgostise orbeşte, iubind-o într-un fel niciodată lămurit, şi care îl împinsese la gesturi inexplicabile. Căutarea devine prilej de a desfăşura ghemul încâlcit al trecutului şi de a-şi pune întrebări despre făgaşul pe care a apucat-o viaţa lui. Drumul memoriei îl poartă din Frankfurt pâna în Sydney, apoi într-un oraşel îndepărtat de pe coasta australiană. Cu un stil de o simplitate şi o precizie uimitoare, Femeia de pe scări este un roman plin de melancolie, un roman al marilor întrebari.

Autor: Bernhard Schlink
Traducător: Gabriella Eftimie
Data apariției: iulie 2015
Editura: Polirom
Titlu original: Die Fran auf der Treppe
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură germană, tablou, femeie, căutare, memorie, trecut, melancolie
  • Bernhard Schlink - Autor
    Scriitorul german Bernhard Schlink s-a nascut in 1944, la Bielefeld. A studiat stiintele juridice si din 1992 este profesor la Universitatea Humboldt din Berlin. A debutat ca scriitor cu romanul Dreptatea lui Selb (1987), primul volum dintr-o trilogie politista care s-a bucurat de mare succes la public si care cuprinde de asemenea volumele Inselaciunea lui Selb (1922) si Crima lui Selb (2001; Polirom, 2005). Afirmarea internationala o datoreaza insa romanului...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Die Welt
„O proză simplă, fără cusur, scrisă de unul dintre maeştrii literaturii germane contemporane. Bernhard Schlink izbuteşte să creeze personaje complexe, intrigi dintre cele mai neaşteptate şi un discurs moral impecabil.”
Rhein Main Presse
„Femeia de pe scări creează un acord stilistic deloc forţat între ficţiune şi teme politice contemporane. Spaţiul prozei lui Schlink este atrăgator şi marcat de o surprinzătoare empatie.”
Augsburger Allgemeine
„Un roman delicat, o poveste atrăgătoare, inteligent adusă din condei, aproape un thriller, având în fundal un conflict moral greu de soluţionat.”  

Opinia cititorilor