TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Un mister medieval

Barry Unsworth
Colecții/Serii: Maeștrii Leda
Este sfârşitul secolului al XIV-lea, vremuri tulburi dominate de război şi ciuma. Nicholas Barber, un tânăr cleric răzvrătit,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-102-099-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Un mister medieval

MAI MULTE DESPRE CARTE

Este sfârşitul secolului al XIV-lea, vremuri tulburi dominate de război şi ciuma. Nicholas Barber, un tânăr cleric răzvrătit, întâlneşte un grup de actori itineranţi şi îşi înmulţeste păcatele alăturându-li-se. Dar târguşorul unde îşi joacă ei spectacolul dezvăluie o altă drama: o tânără urmează să fie spânzurată pentru omorârea unui băiat de 12 ani. Ce cale mai bună pentru actori de a-şi mări veniturile decât să creeze o nouă piesă, să aducă pe scenă omorârea lui Thomas Wells? Dar pe măsură ce repetă piesa, actorii descoperă că adevărul despre moartea lui Thomas Wells nu a fost încă descoperit.

Romanul a fost ecranizat în 2003 sub titlul The Reckoning, iar transpunerea sa cinematografică redă cu aceeaşi acurateţe şi sensibilitate ca şi cartea dilemele morale ale secolului al XIV-lea privind puterea artei, tentaţiile răului şi căutarea dreptăţii, care continuă să ne obsedeze şi astăzi.

Autor: Barry Unsworth
Traducător: Cristian Baciu
Data apariției: 2008
Editura: Leda
Titlu original: Morality Play
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, ecranizare, Evul Mediu, roman istoric, ciumă, actori, religie, moralitate, crimă
  • Barry Unsworth Barry Unsworth - Autor
    Barry Unsworth  (n. 1930), scriitor britanic, autor a 14 romane, în majoritate cu subiecte istorice. Absolvent al Universităţii din Manchester, a predat engleza în Franţa timp de un an, apoi a ţinut cursuri la universităţi din Atena,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

John Mormer, Mail on Sunday
„Barry Unsworth a scris o carte remarcabilă despre o moralitate care se întrepătrunde cu o crima. Iar ciudata naştere a dramei moderne, într-o căruţă ce căra nişte costume murdare şi un leş, este cu totul memorabilă.”
Nicholas Wollaston, Observer
„Strălucit... Sfârşitul este palpitant şi neobişnuit, deşi nimic nu pare incredibil în acest roman convingător, minunat construit.”

Opinia cititorilor