TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Egiptologul

Arthur Phillips
Colecții/Serii: Thriller
In timp ce Howard Carter cerceteaza mormintul faraonului Tutankamon, una dintre cele mai mari provocari din istoria arheologiei, Ralph Trilipush, un...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0224-1
EAN-16: 973460224
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

In timp ce Howard Carter cerceteaza mormintul faraonului Tutankamon, una dintre cele mai mari provocari din istoria arheologiei, Ralph Trilipush, un egiptolog excentric, se afla si el in cautarea vestigiilor lui Atum-hadu, un rege necunoscut, presupus autor al unor poeme licentioase descoperite si traduse de eroul nostru. Intre timp, un tenace detectiv australian strabate lumea in cautarea unui anume Paul Caldwell, fiul nelegitim al unui milionar si beneficiarul unei mosteniri substantiale. Toate indiciile conduc spre Egipt, unde Paul Caldwell a disparut in mod misterios in timpul Primului Razboi Mondial, victima a unui posibil asasinat. Cele doua fire narative principale se intersecteaza ingenios, iar finalul este unul socant, total imprevizibil.

Autor: Arthur Phillips
Traducător: Alexandra Coliban-Petre
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: The Egyptologist
Pagini: 464
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, intrigă poliţistă, suspans, crimă, detectiv, milionar, egipt, faraon, Egipt
  • Arthur Phillips - Autor
    Arthur Phillips s-a nascut la Minneapolis in 1969 si a absolvit Universitatea Harvard. In copilarie a jucat in filme, iar la maturitate a devenit, pe rind, cintaret de jazz, scriitor de discursuri publice, om de afaceri fara prea mult succes si campion la concursul televizat Jeopardy!. Primul sau roman, Prague, a devenit bestseller in SUA si a primit premiul pentru debut oferit de Los Angeles Times, fiind tradus in unsprezece limbi. In prezent, autorul locuieste la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2006, Playboy - Dan Silviu Boerescu
"Egiptologul este un roman «negru», un thriller totusi amuzant, care exploateaza fapte istorice reale (epopeea arheologului care a deschis mormintul lui Tutankamon) pentru a le duce la consecinte imprevizibile."
8 mai 2006, Evenimentul zilei - Simona Chiţan
"Autorul este un maestru papusar capabil sa prezinte acelasi fapt dintr-o sumedenie de perspective si de unghiuri de abordare, unul mai convingator decit altul."
22 mai 2006, Săptămâna financiară - Lucia Verona
"De la primele pagini si pina la finalul imprevizibil, romanul Egiptologul al scriitorului american Arthur Phillips ne tine cu sufletul la gura cu aceasta intortocheata poveste a unui arheolog dubios si excentric, pe nume Ralph Trillipush, care cauta vestigiile unui faraon necunoscut, Atum-hadu, precum si a unui detectiv particular australian, Harold Ferrer, angajat sa-l caute pe tot globul pe improbabilul mostenitor al unei considerabile averi. Apreciat pentru tehnica sa narativa si pentru inventivitate, autorul, aflat aici la al doilea roman, este si un maestru al umorului negru. Egiptologul este o carte captivanta, care va placea cu siguranta publicului amator de mistere complicate si de exotism."
Washington Post
"Romanul lui Phillips este magistral construit din punctul de vedere al intrigii si al tehnicii narative, iar finalul sau ofera unul dintre cele mai reusite exemple de umor negru din literatura contemporana. Va va impresiona cu siguranta.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus