TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Nesuferitele zile de luni

Arnon Grunberg
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Romanele lui Arnon Grunberg sunt traduse in douazeci si doua de limbi si in peste treizeci si cinci de tari. Nesuferitele zile de luni, primul sau...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-268-4
EAN-16: 978973689268
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanele lui Arnon Grunberg sunt traduse in douazeci si doua de limbi si in peste treizeci si cinci de tari. Nesuferitele zile de luni, primul sau roman, a fost distins cu Premiul Anton Wachter pentru cel mai bun debut in proza din spatiul de limba neerlandeza.

Cavalcada existentei tanarului Arnon incepe dupa ce renunta la liceu pentru o viata diurna petrecuta la slujbe plicticoase si una nocturna, marginala, pe strazile din Amsterdam, unde sexul e moneda de schimb. Ca sa-si omoare timpul, bate barurile si restaurantele hotelurilor la moda si pleaca fara sa-si plateasca nota, vrea sa incerce toate cocteilurile din lume, frecventeaza prostituate nu cu mult mai in varsta sau mai experimentate decat el. In periplul lui inocent si aparent fara tinta, se ascund tristetea si angoasele unui tanar caruia sensibilitatea exacerbata ii alimenteaza setea de aventura. Si, fiindca viata familiala ii este refuzata (traiul alaturi de un tata alcoolic si o mama care sparge farfurii la nervi are accente de umor neagru a la Woody Allen), Arnon incearca sa-si gaseasca fericirea suindu-se din mers in caruselul comediei umane si sperand intr-un final fericit.

Autor: Arnon Grunberg
Traducător: Anda Dragomir
Data apariției: 2008
Titlu original: Blauwe maandageni
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură olandeză, Premiul Anton Wachter, Amsterdam, prostituate, cocteiluri, viață de noapte, aventuri, fericire, angoasă
  • Arnon Grunberg Arnon Grunberg - Autor
    Copil teribil al literaturii din Olanda, Arnon Grunberg (n. 1974) debuteaza la douazeci de ani cu romanul Nesuferitele zile de luni (Blauwe maandageni, 1994), pentru care primeste Premiul "Anton Wachter" acordat celui mai bun debut in proza din spatiul de limba...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Les Inrockuptibles
"Un roman formidabil care reuseste sa socheze fara sa caute senzationalul cu orice pret, sa fie actual fara sa faca 'o moda', sa fie ironic fara sa recurga la cinism muscator." 
The New York Times Book Review
"Nesuferitele zile de luni e povestea deopotriva induiosatoare si hilara a unui tanar prins in vartejul cautarilor sentimentale." 
Los Angeles Times
"Tipica bufoniada vesela cu insertii de disperare pura, care a facut din Grunberg maestrul incontestabil al umorului absurd, al situatiilor grotesti si al replicilor tari." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus