TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Oraşul borcanelor

Arnaldur Indridason
Colecții/Serii: Fiction Connection
De data aceasta, Islanda este scena unui roman poliţist cu intrigă ramificată... Atunci când un septuagenar solitar este ucis în...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-446-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Oraşul borcanelor

MAI MULTE DESPRE CARTE

De data aceasta, Islanda este scena unui roman poliţist cu intrigă ramificată... Atunci când un septuagenar solitar este ucis în apartamentul său din Reykjavík, cazul este predat inspectorului-şef Erlendur Sveinsson, un detectiv foarte competent, tăcut, ursuz şi cu umor sec, folosind metode dintre cele mai inedite. El este un veteran al poliţiei din Reykjavik, are în jur de 50 de ani, este divorţat de mult şi are doi copii, ambii dependenţi de droguri într-un grad mai mare sau mai mic. Rutina lui de burlac ancorat exclusiv în viaţa profesională este zdruncinată atât de secretele murdare pe care le descoperă de-a lungul anchetei, cât şi de încălzirea treptată a relaţiilor – iniţial tensionate la maximum – cu fiica lui, Eva Lind, care apare şi dispare în mod capricios din viaţa lui. Un copil devenit femeie, care afişează o atitudine rebelă şi sfidătoare: nimic altceva decât un strigăt de ajutor, de fapt!

Unicele indicii găsite la locul faptei sunt un bilet criptic lăsat de criminal şi o fotografie cu mormântul unei fetiţe. Inspectorul Erlendur descoperă că, în urmă cu mulţi ani, victima a fost acuzată de un delict nerezolvat, un viol, însă n-a fost condamnată niciodată. S-a întors oare trecutul să-l bântuie pe acest bătrân? Pe măsură ce redeschide acest caz vechi, Erlendur găseşte dovezi neobişnuite care îl duc spre secrete mult mai adânci decât uciderea bătrânului Holberg.

"Oraşul Borcanelor" este un loc tăinuit în care se păstrează organele prelevate pentru cercetare genetică. Odată pătruns în acest laborator de medicină legală, Erlendur găseşte cheia unor fapte care au afectat mai multe generaţii. O poveste puternică, prima parte a unui serial poliţist care s-a bucurat de succes în lumea întreagă, dar şi un palpitant thriller psihologic.

Autor: Arnaldur Indridason
Traducător: Monica Vlad
Data apariției: august 2013
Editura: Trei
Titlu original: Mýrin
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Reykjavík, crimă, viol, detectiv, secrete, cercetare genetică
  • Arnaldur Indridason - Autor
    Arnaldur Indridason s-a născut în 1961 la Reykjavik. A lucrat mulţi ani ca jurnalist şi critic de film în Islanda. Oraşul Borcanelor, primul său roman, a câştigat Nordic Crime Novel Award. De aceeaşi recunoaştere s-a bucurat şi al doilea roman al său, Silence of the Grave, premiat cu prestigiosul CWA Gold Dagger Award. Ambele cărţi fac parte dintr-o serie de 10 romane care îl au ca personaj principal pe detectivul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The Times
O lectură care te cutremură.
The Boston Globe
Roman întunecat, a cărui poveste ajunge să te bântuie, cu un protagonist care cercetează o crimă şi ajunge să-şi descopere propria umanitate. Finalul emoţionant m-a luat pe neaşteptate şi m-a impresionat cum puţine romane poliţiste o fac.
Minneapolis Star-Tribune
Erlendur este un inspector dat naibii.
Time Out London
Într-o manieră inedită, Indridason nu ridică doar problema paternităţii într-o naţiune mică, ci şi chestiuni de interes mai larg, cum ar fi utilizarea informaţiei genetice. Romanul culminează cu un final care se dovedeşte nespus de tulburător.
The Independent
Ingenios construit şi cu o scriitură elaborată, Oraşul Borcanelor operează la un nivel mai profund decât majoritatea romanelor poliţiste: exprimă sentimentul dureros al fatalităţii cu care sunt impregnate vechile poveşti pe care islandezii din Evul Mediu le relatau în lungile nopţi de iarnă.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus