TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Tristano moare

Antonio Tabucchi
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Tristano moare (2004) este o lunga confesiune a unui muribund, desfasurata de-a lungul ultimului august al secolului XX. Un om care a luptat toata...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1256-7
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Tristano moare (2004) este o lunga confesiune a unui muribund, desfasurata de-a lungul ultimului august al secolului XX. Un om care a luptat toata viata pentru libertate isi rememoreaza existenta tumultuoasa, alternind episoadele de luciditate cu delirurile provocate de morfina. La capatiiul sau, un scriitor asculta si scrie. Asezat sub semnul unui epigraf din Paul Celan („Pentru martor cine da marturie?”), ultimul roman al lui Antonio Tabucchi ne provoaca la o meditatie pe tema eroismului, lasitatii si tradarii, a literaturii si relatiei sale cu realitatea, meditatie pe parcursul careia distinctiile dintre cel care vorbeste si cel care asculta se dizolva, biografia si istoria se confunda, iar cititorul este invitat sa ofere propriul raspuns la o intrebare fundamentala: ce inseamna a-ti povesti viata?

Autor: Antonio Tabucchi
Traducător: Vasile Mitu
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: Tristano muore. Una vita
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură italiană, confesiune, delir, morfină, Paul Celan, eroism, trădare, realitate, literatură
  • Antonio Tabucchi - Autor
    Cunoscutul prozator italian Antonio Tabucchi s-a nascut in 1943 la Pisa. A fost profesor de literatura portugheza la universitatile din Bologna, Genova, Pisa si Florenta si director al Institutului Italian de Cultura de la Lisabona (1987-1989). Bogata sa creatie narativa a debutat cu romanul istoric Piata Italia (1975) si a continuat cu numeroase volume de povestiri si romane, dintre care amintim: Mica nava (1978), Jocul reversului (1981 si 1988, editie adaugita),...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

20-28 august 2009, Observator cultural - Silvia Dumitrache
"Extrem de interesant se dezvolta relatia dintre scriitor si povestitor. Scriitorul este un personaj a carui voce nu se aude, el este deocamdata scribul care consemneaza vorbele lui Tristano, fara a lansa nici un comentariu, nici o obiectie, fara a pune intrebari, ascultind sfatul lui Tristano de a culege „tot ce poti, bucatelele ce sar”, caci „chiar si firimiturile, chiar si delirul meu sint tot eu”. Mai mult, tocmai in aceste firimituri se poate surprinde ceea ce e semnificativ intr-o viata. Prezenta scriitorului, in umbra, este insa puternic resimtita, datorita numeroaselor adresari ale personajului catre cel pe care l-a desemnat sa ii noteze ultimele cuvinte."
Prometheus
"Tristano moare este o carte epocala, o reflectie profunda pe tema literaturii noului mileniu si a societatii care va sa vina... "

Opinia cititorilor