TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Se face tot mai târziu

Antonio Tabucchi
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Cu romanul polifonic epistolar Se face tot mai tirziu (2001), Tabucchi renoveaza o traditie ilustra. Cele 17 personaje masculine ce se adreseaza,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1048-8
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Se face tot mai târziu

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cu romanul polifonic epistolar Se face tot mai tirziu (2001), Tabucchi renoveaza o traditie ilustra. Cele 17 personaje masculine ce se adreseaza, prin tot atitea scrisori, unor doamne, tes firul unei insolite trame narative alcatuite concentric, tot atitea monologuri avide de un raspuns, un raspuns care soseste in final, distant si implacabil, rostit de singurul expeditor feminin – o scrisoare circulara, adresata tuturor, sugestiv intitulata Scrisoare in eter. Ansamblul este un extraordinar itinerar printre pasiunile omenesti, unde iubirea reprezinta iluzoriul punct central care, in realitate, conduce catre zonele cele mai obscure ale sufletului, intr-un teritoriu incert si misterios.

Autor: Antonio Tabucchi
Traducător: Mihai Minculescu
Postfaţator: Doina Derer
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Si sta facendo sempre più tardi. Romanzo in forma di lettere
Pagini: 276
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură italiană, beletristică, roman polifonic, scrisori, monologuri, pasiuni
  • Antonio Tabucchi - Autor
    Cunoscutul prozator italian Antonio Tabucchi s-a nascut in 1943 la Pisa. A fost profesor de literatura portugheza la universitatile din Bologna, Genova, Pisa si Florenta si director al Institutului Italian de Cultura de la Lisabona (1987-1989). Bogata sa creatie narativa a debutat cu romanul istoric Piata Italia (1975) si a continuat cu numeroase volume de povestiri si romane, dintre care amintim: Mica nava (1978), Jocul reversului (1981 si 1988, editie adaugita),...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

decembrie 2003, Timpul - Dan Iordan
"Scrisorile din romanul epistolar al lui Tabucchi sint foste taceri. Contin constiinta dulce-amaruie a distantei dintre individ si ceilalti, dintre individ si el insusi. Spre deosebire de Proust, a carui celebra prajitura declanseaza un soi de epifanie a trecutului, la Tabucchi trecutul reprezinta o suma de retrairi in imaginatie a unei povesti de dragoste; trecutul este rememorat de atitea ori incit prezentul a devenit doar timpul amortit al scrierii."
8 octombrie 2008, Time Out - Irina Filipache
"De sine statatoare, adevarate poeme in proza citeva, aceste scrisori amesteca seriozitatea unor teme precum dragostea, timpul, sensul existentei, in neasteptate asociatii si trimiteri culturale si nu asculta decit de legea impreciziei si a imprevizibilului, caci literatura este “un fluviu carstic ce tisneste unde i se pare locul cel mai potrivit, deoarece cursul sau scapa oricarui control de suprafata”. Restul e tandrete."
România literară, 14-20 mai 2003 - Dorin Condrea Derer
"Artist de clasa, ce-si disimuleaza privirea avid cercetatoare si introspectia de perfectionist amenintat de mazochism sub o multitudine de ingrediente narative si elemente eterogene comprezente in aceeasi scriere, [...] prozatorul nostru pune in miscare personaje memobrabile care sugereaza abisuri psihologice sau surprinzatoare raporturi interumane."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus