TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ordinea naturală a lucrurilor

António Lobo Antunes
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Scriitorul portughez António Lobo Antunes a primit peste douăzeci de premii şi distincţii literare internaţionale. În 2007 opera sa...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-313-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Ordinea naturală a lucrurilor

MAI MULTE DESPRE CARTE

Scriitorul portughez António Lobo Antunes a primit peste douăzeci de premii şi distincţii literare internaţionale. În 2007 opera sa a fost recompensată cu Premiul Camões. Romanul Ordinea naturală a lucrurilor a fost tradus până în prezent în douăsprezece ţări şi este considerat unul dintre cele mai bune romane portugheze.

O tânără diabetică din Lisabona e ţinută în viaţă de poveştile pe care i le şopteşte noaptea la ureche un iubit desuet pe care-l dispreţuieşte. Viaţa tatălui ei, cândva miner în Africa de Sud, se reduce la zborurile subterane care-i populează fantasmele. Un ofiţer din armata prerevoluţionară este torturat în închisorile lui Salazar, dar adevăratul supliciu îi e amintirea surorii sale nelegitime, închisă în mansarda casei şi condamnată la o existenţă fantomatică. Un detectiv care predă cursuri de hipnotism prin corespondenţă deţine fără să ştie cheia secretă a tuturor acestor destine. Poveştile acestor personaje alcătuiesc portretul tragicomic al unei societăţi aflate în disoluţie, o Portugalie surprinsă în întreaga ei splendoare tristă.

Autor: António Lobo Antunes
Traducător: Micaela Ghiţescu
Data apariției: 2009
Titlu original: A ordem natural das coisas
Pagini: 208
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură portugheză, tortură, iubire, Lisabona, familie, Salazar, detectiv, hipnotism

Opinii Editoriale

"Scriitorul portughez construieste un univers in care granita dintre normalitate si nebunie este foarte fragila." ("Antunes ocolit de Nobel", recenzie de Cristina Spiridon, Ziua, 7 mai 2009)
„Celebrul autor al "Manualului inchizitorilor", Antonio Lobo Antunes, a fost prezent la Bucureşti pentru a-şi lansa romanul "Ordinea naturală a lucrurilor" (Editura Humanitas Fiction, trad. Micaela Ghiţescu). Pentru cotidianul.ro a povestit despre modestia şi eforturile cu care se face literatura, neîncrederea în psihiatri, despre generozitatea femeilor şi temerile bărbaţilor, despre Saramago, dar şi despre bucuria de a trăi lângă mare.“ (interviu de Alina Purcaru, Cotidianul, 6 mai, 2009)
"Stilul lui Antonio Lobo Antunes aminteşte de realismul magic al scriitorilor sudamericani, dar amprenta lui e acea ironie tragică născută din amestecul de glorie şi decadere al istoriei Portugaliei şi din melancolia fado–ului." ("Lobo Antunes: "Fiecare feme e prima femeie", interviu de Simona Chiţan, Evenimentul zilei, 6 mai 2009)
"Un scriitor surprinzător la fiecare frază, care jonglează cu imagini fulgurante într-o atmosferă de violenţă, sarcasm şi melancolie plină de caldură omenească." ("Un psihiatru-scriitor caută Ordinea naturală a lucrurilor", recenzie de Simona Chiţan, Evenimentul zilei, 5 mai 2009)
„Ordinea naturală a lucrurilor are forţa unei simfonii... Un roman somptuos şi fermecător, cu imagini pline de forţă, un labirint proustian al memoriei prin care cititorul se plimbă fascinat.“ (Le Figaro)
„O operă ce dovedeşte geniu poetic şi erotic, de la un iniţiat în tainele sufletului omenesc. În Ordinea naturală a lucrurilor António Lobo Antunes spune povestea a două familii, dovedind o profunzime egală cu a lui Faulkner în Zgomotul şi furia. Vocea lui aminteşte în egală măsură de a lui Nabokov, Cortázar şi Gogol.“ (Los Angeles Times Book Review)
„Fără îndoială, cel mai bun scriitor portughez contemporan.“ (Le Monde)

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus