TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Natură moartă

Antonia Susan Byatt
Colecții/Serii: Babel
Natură moartă este cel de-al doilea volum din tetralogia Frederica, din care mai fac parte The Virgin in the Garden, Babel...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-143-127-7
EAN-16: 9789731431277
Dimensiuni: 10,7x17,7 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Natură moartă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Natură moartă este cel de-al doilea volum din tetralogia Frederica, din care mai fac parte The Virgin in the GardenBabel Tower şi A Whistling Woman. Cvartetul captează în detaliu viaţa unei familii britanice de la mijlocul secolului XX şi o are ca personaj principal pe Frederica, o intelectuală rebelă, una dintre primele femei care au studiat la Cambridge.

Anglia anilor ´60. Frederica Potter, o frumoasă studentă la Cambridge, este fascinată de ideile feministe ale timpului său. Ea îşi dă seama, văzând-o pe sora sa, Stephanie, retrasă dintr-o viaţă academică într-un plictisitor menaj la Yorkshire, că un trăi asemănător nu-i va aduce nici o satisfacţie şi optează pentru o existenţă intelectuală. Alexander Wedderburn, care se află la Londra, încearcă să scrie o piesă despre Van Gogh, a cărei artă devine leitmotivul romanului.

În acest roman, A.S. Byatt pune în lumină inextricabilele conflicte între ambiţie, viaţă de familie şi realizări personale prin portretul subtil şi ironic al acelor ani de revoltă şi de descătuşare.

Autor: Antonia Susan Byatt
Traducător: Irina Negrea
Data apariției: 2008
Editura: Nemira
Titlu original: Still Life
Pagini: 704
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, literatură contemporană, Cambridge, feminism, revoltă, van Gogh, familie, ambiție
  • Antonia Susan Byatt Antonia Susan Byatt - Autor
    Antonia Susan Byatt este o cunoscută și apreciată prozatoare din Marea Britanie. A predat la London University și la Central School of Art and Design, iar din 1972 a devenit lector universitar al catedrei de literatură engleză și americană...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus