TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teorema lui Almodóvar VE-ACR-TEORLA-10-N-001
Teorema lui Almodóvar
Vezi
galerie

Teorema lui Almodóvar

de Antoni Casas Ros

Titlu apărut în colecția Literatură la Vellant

Id: #220656

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Situat între ficţiune şi autobiografie, Teorema lui Almodóvar este un roman baroc în care excentricitatea se intersectează cu teoriile matematice, dar şi o meditaţie asupra (im)posibilei adaptări a unui monstru la viaţă. Desfigurat în urma unui accident, naratorul se întoarce puţin câte puţin la viaţă, renunţând la izolare şi explorând lumea pe care o respinsese.

Cele două priviri esenţiale în roman – prima, distantă, a lui Almodóvar, care intervine în existenţa naratorului, transformând-o într-un film, cea de-a doua, plină de pasiune, a Lisei, transsexualul de care Antoni se îndrăgosteşte, – îl fac pe acesta să înţeleagă că “în centrul vidului se află o altă sărbătoare”.


Chiar dacă majoritatea coordonatelor care compun viaţa personajului – inclusiv relaţia naratorului cu regizorul Pedro Almodóvar – sunt fictive, punctul de pornire este unul cât se poate de real: Antoni Casas Ros a ales izolarea după un cumplit accident în urma căruia a rămas mutilat. Scrierea romanului Teorema lui Almodóvar devine, astfel, un act cathartic prin care autorul reclădeşte punţile către propria existenţă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Antoni Casas Ros

Traducător: Aurelia Ulici

Data apariției: 2010

Titlu original: Le théorème d’Almodóvar

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Vellant