TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Constelația fenomenelor vitale HF-ANM-CONSFV-15-N-001
Vezi
galerie

Constelația fenomenelor vitale

de Anthony Marra

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #233560

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un debut excepțional, romanul Constelația fenomenelor vitale (2014) semnat de tânărul scriitor american Anthony Marra este deja tradus în 15 țări. Câștigător al John Leonard Prize, acordat de National Book Critics Circle, Anisfield-Wolf Book Award, Carla Furstenberg Cohen Fiction Award, Athens Prize for Literature, Indies Choice Award, Barnes & Noble Discover Great New Writers. Desemnat cea mai bună carte a anului 2014 de Kirkus Reviews și de Amazon.com; una dintre cele mai bune cărți din 2014, potrivit New York Magazine, Washington Post, Chicago Tribune, Library Journal, Kansas City Star, GQ, Christian Science Monitor, San Francisco Chronicle, Cleveland Plain Dealer. Bestseller New York Times, Washington Post, NPR.


Constelația fenomenelor vitale debutează într-un sat acoperit de zăpadă unde Havaa, o fetiță de opt ani, privește din pădure cum soldații ruși, veniți în miez de noapte, îi răpesc tatăl, acuzat de a fi complotat cu rebelii ceceni. Nu departe de ea, vecinul lor de o viață, Ahmed, e martor al scenei. În momentul în care soldații dau foc casei, acesta se teme de ce e mai rău, dar când o găsește pe Havaa ascunsă în pădure, alături de o ciudată valiză albastră, decide să îi găsească adăpost în singurul loc care îi trece prin minte: un spital abandonat unde – se spune – încă lucrează o doctoriță strălucită, dar cam dusă. Pentru Sonja, talentată și stăpână pe sine, sosirea celor doi este o nedorită povară, pe lângă lungul șir de refugiați și rebeli răniți pe care îi tratează, în timp ce așteaptă cu disperare întoarcerea surorii sale dispărute. De-a lungul a cinci zile dramatice, viața ei se va schimba, o tapiserie de compasiune, trădare și iertare țesând laolaltă trecutul acestor trei ciudați tovarăși de drum și pecetluindu-le soarta.

 

O poveste despre puterea de a transcende a iubirii pe timp de război, Constelația fenomenelor vitale este o operă literară de o infinită umanitate, compasiune profundă și o semnificație mereu actuală.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anthony Marra

Traducător: Ioana Avădani

Data apariției: mai 2015

Titlu original: A Constellation of Vital Phenomena

ISBN: 978-973-689-917-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 372

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: destin, iubire, pericol, război

 

Opinii editoriale

„Extraordinar… Un Război și pace al secolului XXI… Marra pare că își trage calmul astral în fața catastrofei direct din filonul lui Tolstoi.”

New York Times Book Review

„În acest roman proaspăt, plin de grație, se află o poveste cu semnificații profunde, având îndrăzneala să fie pe atât de duioasă, pe cât este de cruntă, o poveste despre vieți disperate dintr-un ținut îndepărtat care de îndată devine atât de apropiat și atât de important… Pe măsură ce elementele acestei intrigi complicate încep să se alinieze într-o manieră neașteptat de tragică și emoționantă, trecutul capătă claritate; viitorul este încărcat de neliniște, dar speranța transpare pe alocuri. De ani de zile nu m-a mai copleșit astfel vreun roman.”

Ron Charles, Washington Post
Ioana Avădani
Ioana Avădani
Traducător

Ioana Avădani – aşa cum o caracterizează Ambasada SUA în România, este o româncă...

vezi autor