TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Julieta

Anne Fortier
Colecții/Serii: Chic
Tu ce ai face daca ai descoperi ca stramoasa ta este nimeni alta decit Julieta lui Shakespeare? Si ca in orasul natal te asteapta o mostenire de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1766-1
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Tu ce ai face daca ai descoperi ca stramoasa ta este nimeni alta decit Julieta lui Shakespeare? Si ca in orasul natal te asteapta o mostenire de familie aflata sub apasarea unui blestem cumplit, dar si dragostea vietii tale, la fel de intensa ca in urma cu peste sase veacuri ?

Plin de mister, pasiune si suspans, romanul Julieta este o abordare inedita si indrazneata a povestii de dra­goste care a stat la baza celebrei piese shakespeariene Romeo si Julieta. Cartea, a carei actiune se petrece, in cea mai mare parte, in decorul romantic al orasului Siena, descrie aventurile incredibile ale tinerei Julie Jacobs. Primind drept mostenire cheia unui seif mis­terios, aceasta descopera ca este urmasa frumoasei Giulietta, a carei iubire tragica pentru Romeo a zgu­duit nu doar Italia medievala, ci lumea intreaga. Cautind sa dezlege misterul unei fabuloase comori de familie, Julie afla in curind ca cele peste sase secole care o despart de evenimentele din 1340 n-au stins nici dus­mania ancestrala dintre cele mai puternice clanuri ale Sienei, nici blestemul ce pare sa apese in continuare asupra lor si caruia este pe cale sa‑i cada ea insasi victima. Singurul lucru capabil sa impiedice acest dez­no­damint este aparitia providentiala a lui Romeo – asta daca Julieta reuseste sa‑l recunoasca sub actuala lui infatisare.  

Autor: Anne Fortier
Fotograf: Mihaela Negrilă
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Juliet
Pagini: 576
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, mister, pasiune, supans, Siena, romantism, moştenire, blestem, descendenţă
  • Anne Fortier - Autor
    Anne Fortier s‑a nascut si a copilarit in Danemarca, pe tarmul Marii Nordului. A studiat Istoria ideilor la Universitatea Aarhus, iar numeroasele ei calatorii de studii au purtat‑o in Norvegia, Statele Unite, la Paris si la Oxford. Dupa ce si‑a obtinut doctoratul, s‑a sta­bilit in SUA, unde a fost coproducatoare a documen­tarului Fire and Ice: The Winter War of Finland and Russia, distins cu un premiu Emmy in 2007, an in care Anne Fortier isi incepe...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

17 februarie 2011, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi
"Anne Fortier construieste o aventura a prezentului: o tinara, Julie Jacob, crescuta de o matusa, impreuna cu sora ei geamana Janice, dupa disparitia parintilor intr-un accident, afla abia la moartea matusii ca se numeste Giulietta Tolomei, ca in Siena o asteapta o comoara lasata mostenire de mama ei, in seiful unei banci. Perechea celor doua gemene complet diferite induce atmosfera de chicklit: Janice este egoista, abila, stralucitoare, iar Julie – retrasa, pasionata de Shakespeare, preferind discretia." Asadar, chicklit si romance se intrepatrund prin mister revelat pe multiple cai (pictura, arhitectura, manuscrise) ca in Codul lui Da Vinci, romanul des invocat ca sa atraga cititorii, dar aici misterul il da adevarul, imaginat si el, despre cea mai cunoscuta poveste de iubire a lumii.
Publishers Weekly
"Anne Fortier jongleaza cu maiestrie cu intorsaturile de situatie si pistele false, iar rezultatul este o poveste de dragoste plina de suspans, un Cod al lui Da Vinci destinat femeii inteligente si moderne.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus