TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Împreună (Ediţia 2011)

Anna Gavalda
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Aparut in martie 2004, romanul Impreuna este unul dintre cele mai mari succese ale inceputului de secol XXI in Franta. In viziunea autoarei, oamenii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2528-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aparut in martie 2004, romanul Impreuna este unul dintre cele mai mari succese ale inceputului de secol XXI in Franta. In viziunea autoarei, oamenii se pot salva numai prin iubire. Actiunea se petrece la Paris, in zilele noastre, in decursul unui an. In roman apar patru personaje principale: un tinar aristocrat, o tinara pictorita fara adapost, o bunica pe punctul sa abandoneze lupta cu viata si un chelner lipsit de maniere. Toti patru ajung sa locuiasca sub acelasi acoperis. Patru oameni care, la inceput, par sa nu aiba nimic in comun si care ajung sa se cunoasca pe ei insisi si sa-si daruiasca iubirea celorlalti. Extraordinara fluenta a romanului se datoreaza stilului direct si alert, vietile celor patru angrenind o adevarata radiografie a Parisului contemporan.

In presa franceza, Impreuna este considerat unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste. Cartea, tradusa in peste 40 de limbi, a fost ecranizata de celebrul regizor francez Claude Berri, cu simpatica Audrey Tautou in rolul feminin principal.

Autor: Anna Gavalda
Traducător: Iustina Croitoru
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Ensemble, c’est tout
Pagini: 496
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, iubire, Paris, aristocrat, pictoriţă, bunică, chelner, identitate, convieţuire, ecranizare
  • Anna Gavalda Anna Gavalda - Autor
    Anna Gavalda s-a nascut pe 9 decembrie 1970 la Boulogne-Billancourt. In prezent, traieste la sud-est de Paris, in oraselul Melun din Seine-et-Marne. Marturiseste ca isi petrece in fiecare dimineata cite trei ore scriind „pentru adultii care trebuie sa fie treziti...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

februarie 2012, Timpul, nr. 2 - Mircea Gheorghe
"Anna Gavalda vorbea tocmai despre fluenta scriiturii sale si despre cititorii carora li se adresa volumul ei: „Tin tare mult la ideea de fraze curgatoare, line, la o lectura pe care sa n-o impiedice nimic deoarece, intr-un fel, eu scriu si pentru oameni care nu au neaparat placerea sa citeasca. Citesc, recitesc, storc fraza, o degresez pentru ca textul sa fie nervos.”
9 aprilie 2012, Caţavencii - Cristian Teodorescu
"In Parisul zilelor noastre, patru oameni cumsecade, adica o bunica plictisita de viata, un bucatar mitocan, nepotul ei, o pictorita anorexica, fara bani, si un nobil agorafob, ajung sa locuiasca impreuna. Nu se string de git din cauza asta. Sint chiar niste oameni cumsecade care se ajuta unul pe altul, se straduiesc sa se inteleaga si, culmea, chiar reusesc. Nu-i nimic daca ati vazut ecranizarea, o sa va placa si romanul, cu conditia sa nu-i cereti cine stie ce abisalitati."
Lire
"Impreuna este epopeea a patru oameni loviti de soarta, in care regasim intacte magia verbului Annei Gavalda si arta ei de a imbina realismul si oniricul. Un roman admirabil care ne face sa iubim viata.” 
Elle
"De-a lungul celor 500 de pagini, zimbim, simtim cum ni se stringe inima, ridem in voie pentru ca Impreuna are un umor nebun. {i o infinita duiosie.” 
Panorama
"Atita fericire se ascunde intre paginile acestei carti, incit ar fi o mare pierdere sa o ratati. E plina de haz, de speranta, de farmec. Cititi-o fara moderatie!” 

Opinia cititorilor