TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Darul unei zile

Anna Gavalda
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Darul unei zile (2009) ne invita sa lasam deoparte grijile cotidiene si sa patrundem din nou in atmo­sfera magica a copilariei si adolescentei,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1721-0
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Darul unei zile (2009) ne invita sa lasam deoparte grijile cotidiene si sa patrundem din nou in atmo­sfera magica a copilariei si adolescentei, pe urmele unui cvartet neastimparat, alcatuit din patru frati intre care dainuie inca o legatura strinsa, tesuta din firele unor amintiri de neuitat. Uitind de pro­bleme si responsabilitati, Garance, Simon si Lola fug de la o nunta in familie ce se anunta deosebit de plicticoasa pentru a‑l vizita pe Vincent, fratele cel mic, care lucreaza ca ghid sezonier la un castel pierdut intr‑un satuc din provincia Touraine. Departe de lume, cei patru adulti redevin pentru o zi copiii de altadata, duelindu‑se in intepaturi ironice, jucindu‑si feste si depanind amintiri despre nazdravaniile pe care le‑au facut, cartile pe care le‑au citit sau muzica pe care au ascultat‑o.

Anna Gavalda a devenit un adevarat fenomen literar in Franta, unde se vorbeste deja de o „gavaldomanie”, potrivit criticilor de la Le Figaro • Pina in prezent, cartile ei au fost traduse in peste 40 de limbi • Doua carti ecranizate: Impreuna a fost transformata intr-un film de succes de regizorul Claude Berri, cu Audrey Tautou si Guillaume Canet in rolurile principale; O iubeam este in curs de ecranizare. 

Autor: Anna Gavalda
Traducător: Ada Tanasă
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: L’échappée belle
Pagini: 180
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, copilărie, adolescenţă, familie, fraţi, amintiri, nunta, castel, ghid, ironii, feste, retrospectivă
  • Anna Gavalda Anna Gavalda - Autor
    Anna Gavalda s-a nascut pe 9 decembrie 1970 la Boulogne-Billancourt. In prezent, traieste la sud-est de Paris, in oraselul Melun din Seine-et-Marne. Marturiseste ca isi petrece in fiecare dimineata cite trei ore scriind „pentru adultii care trebuie sa fie treziti...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

24-30 iunie 2010, Dilema Veche - Claudiu Constantinescu
"In orice caz, Darul unei zileasta va daruieste: tihna zimbitoare a unei zile de vacanta reusite. Povestea e simpla, de familie: nazbitioasa Garance (cea care si povesteste) e luata cu masina de fratele ei – docilul, «venusianul» Simon – pentru a merge la nunta cuiva din neam. Pe drum o pescuiesc si pe sora lor, Laura cea independenta si plina de imaginatie. Ajunsi insa la locul ceremoniei, lasa balta orice protocol si o pornesc tustrei dupa cel de-al patrulea frate – Vincent cel calm, amabil, lunatic, «martian», cool – care-o facea pe ghidul aristocrat la un castel din acel colt de Tourraine. Odata strinsi laolalta, lumea e, pentru o zi intreaga, a lor cu totul – adica tandra, galagioasa, pitoreasca, animata de dulci nostalgii si de o neincetata conspiratie a bunelor intentii. Anna Gavalda se uita frumos la oameni, n-au cum sa nu va placa personajele ei viu colorate, croite aici pe tiparul «mototolilor sublimi», eminamente cumsecade. E literatura de consum, dar una bogata in vitamine si cu bucurii de-a dreptul organice."
11 iunie, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi
"Darul unei zile este tot un fel de «madlena», una dulce-amarui, ce provoaca mici intepaturi in cerul gurii, regasind gustul unic al zilelor copilariei, nebuniile fermecatoare ale adolescentei, acoperite de glazura groasa si insipida a cotidianului. Asa ca merita sa i se dedice spre lectura orele unei zile de vacanta, caci sigur invita pe fiecare cititor sa isi regaseasca propriul paradis pierdut sau numai uitat."
Anna Gavalda
"In 2001, cind abia terminasem O iubeam, France Loisirs mi-a comandat un text – un cadou pentru clientii lor fideli... Am scris atunci povestea acestei escapade in natura: o zi vesela, tandra, zgomotoasa a unor frati care isi iau astfel adio de la vremurile minunate ale copilariei. De atunci, la fiecare intilnire cu cititorii am fost intrebata cind anume se va reedita aceasta carte. A trecut timpul, promisiunile pe care le facusem s-au pierdut si ele, dar iata ca intr-o zi am imprumutat exemplarul unei vecine, am recitit povestea aceea de demult si m-am amuzat teribil. Uitasem de toate nazdravaniile acelea, uitasem totul. Am rescris asadar textul, asa cum ai restaura un tablou: am reconstituit cadrul, am conturat personajele, am improspatat culorile, am reinviat jocurile de umbre si lumini.” 
Marie Claire
"O carte vesela si impertinenta, debordind de bucuria de a trai, care prelungeste ecourile copilariei si evoca irezistibilul gust al libertatii.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus