TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Azaleea Roşie

Anchee Min
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Azaleea Rosie: Viata si dragostea in China este o carte scrisa intr-un stil simplu si direct, infatisind anii copilariei si tineretii autoarei in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1407-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Azaleea Rosie: Viata si dragostea in China este o carte scrisa intr-un stil simplu si direct, infatisind anii copilariei si tineretii autoarei in China maoista a Revolutiei Culturale: traiul unei familii strimtorate, terorizata sa nu faca un pas gresit, atragindu-si prin asta oprobriul public, indoctrinarea prin scoala si operele revolutionare difuzate la radio, vinarea paranoica a dusmanilor poporului, lipsa de speranta si de posibilitati a unei vieti complet subordonate ideologiei de stat. Toate iluziile de grandoare si fanteziile eroice inoculate in copilarie se clatina insa cind adolescenta Anchee Min este despartita de familia ei si repartizata la o ferma unde viitorul nu-i poate oferi decit truda sterila de fiecare zi, privatiunile de tot felul si o singuratate dezumanizanta. Dar in momentul in care se iveste o cit de slaba speranta de scapare, orice sacrificiu merita indurat, chiar daca evadarea aduce cu sine un nou sir de umilinte.

Azaleea Rosie este cea mai tradusa carte a lui Anchee Min, una dintre cele mai de succes scriitoare straine publicate de curind in cadrul colectiei „Biblioteca Polirom”. 
Cartile ei – Imparateasa Orhidee, Ultima Imparateasa si Cum am devenit Doamna Mao – s-au vindut, la noi, in peste 25.000 de exemplare.

Autor: Anchee Min
Traducător: Mihaela Negrilă
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: Red Azalea
Pagini: 286
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, ficțiune autobiografică, adolescenţă, totalitarism, China, Revoluția Culturală, îndoctrinare, singurătate, evadare, umilințe, speranță
  • Anchee Min Anchee Min - Autor
    Anchee Min s-a nascut la 14 ianuarie 1957, la Shanghai, in timpul regimului comunist condus de Mao Zedong. La doar 9 ani facea parte din Micile Garzi Rosii (o organizatie de tineret initiata la inceputul Revolutiei Culturale, menita sa sustina regimul maoist), iar la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Amy Tan
"Azaleea Rosie nu este doar o simpla carte despre Revolutia Culturala, ci o marturisire captivanta, scrisa intr-un limbaj cu totul personal, si totusi accesibil oricarei sensibilitati.” 
The New York Times Book Review
"O poveste extraordinara a eliberarii sexuale, cu o importanta miza politica si literara.” 
Vogue
"Azaleea Rosie este o carte care te incinta, o capodopera... Nimeni altcineva nu a mai scris cu atita onestitate si luciditate despre desertul solitudinii si alienarii aflat in miezul Revolutiei Culturale.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus