TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Salvând peştii de la înec

Amy Tan
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Salvind pestii de la inec (2005) este o minunata aventura pe tarimuri exotice. Bibi Chen, cunoscuta in cercurile mondene din San Francisco drept o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0902-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Salvind pestii de la inec (2005) este o minunata aventura pe tarimuri exotice. Bibi Chen, cunoscuta in cercurile mondene din San Francisco drept o protectoare a artelor, organizeaza pentru unsprezece prieteni apropiati o calatorie de neuitat in China si Birmania, pentru a admira comorile de arta si cultura prezente pe traseu. Ghinionul face ca Bibi Chen sa moara in circumstante bizare cu putin timp inainte de calatorie. Insa asta nu o impiedica sa-si insoteasca prietenii in spirit, asumindu-si astfel rolul de martor pe alocuri indulgent, pe alocuri intransigent al gafelor si prejudecatilor culturale cu efecte mai mult sau mai putin dezastruoase, al descoperirilor si evolutiei relatiilor intre membrii grupului. Cei unsprezece, plus naivul Bennie, noul conducator de grup, isi incep expeditia ca orice turisti in cautare de exotic si inedit, dar ajung sa traiasca experiente la limita miraculosului picaresc: intentiile se bat cap in cap cu rezultatele lor, superstitiile cu evidenta si idealurile cu realitatea intr-o maniera pe cit de bizara, pe atit de amuzanta, sub privirea patrunzatoare a spiritului lui Bibi Chen.

Autor: Amy Tan
Traducător: Ioana Miruna Voiculescu
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Saving Fish from Drowning
Pagini: 632
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, călătorie, China, Birmania, prietenie, picaresc, miraculos, superstiţii, spectru
  • Amy Tan - Autor
    Una dintre cele mai în vogă autoare americane contemporane, Amy Tan s-a născut în 1952 în Oakland, California. Părinţii ei imigraseră din China în urma Războiului Civil. Studiază limba engleză şi lingvistica la San José State University. Debutează cu proză scurtă în reviste literare de prestigiu precum FM şi Seventeen. În 1987, după o călătorie în China, începe să scrie la romanul Clubul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr.16/ iunie 2008, Noua literatură - Cristina Chevereşan
"Printre punctele forte ale prozei scriitoarei Amy Tan se numara observarea atenta a transformarilor individuale: de la gesturi, obiceiuri, mod de a gindi si interactiona pina la elementul cel mai evident, dar poate si cel mai ofertant pentru un scriitor – limbajul. […] Mai mult, Tan face parte din familia celor ce deapana povesti cu o relaxare si cu o nedisimulata placere a descoperirii."
San Francisco Chronicle
"O farsa construita cu maiestrie si umor, partial un roman de dragoste si partial unul de mistere... Punindu-si la bataie remarcabilul talent de povestitoare, Amy Tan face din aceasta carte o sursa de placere pura, mai ales prin comentariile sale spirituale si observatiile de un mare rafinament psihologic..." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus