TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Soţul meu, Michael

Amos Oz
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Dezamagita de sotul ei, de prieteni, de propria viata, Hanna, eroina romanului, o femeie in virsta de treizeci de ani, se instraineaza din ce in ce...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0020-6
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dezamagita de sotul ei, de prieteni, de propria viata, Hanna, eroina romanului, o femeie in virsta de treizeci de ani, se instraineaza din ce in ce mai mult fata de lumea inconjuratoare. Totul ii pare atins de o implacabila eroziune careia nici ea nu i se poate sustrage. In jurnalul pe care-l tine, ca pentru a-si dovedi ca exista, fictiunea si realitatea se amesteca. Paginile sint inundate de nostalgia copilariei ei in Palestina, de fantasme populate de doi gemeni arabi ce reflecta atit obsesiile ei sexuale, cit si teroarea unui popor care n-a trait niciodata in pace. Razboiul din Peninsula Sinai se apropie. Labirint de drumuri si stinci, inconjurat de amenintari neclare, Ierusalimul se inabusa. Inspaimintata, Hanna vede cum tara sa aluneca, incet-incet, in razboi.

Autor: Amos Oz
Traducător: Lidia Ionescu
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Titlu original: מיכאל של
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură israeliană, beletristică, poveste de dragoste, înstrăinare, eroziune, copilărie, palestina, război, fantasme
  • Amos Oz Amos Oz - Autor
    Amos Oz (n. 1939) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a născut la Ierusalim, părinții săi fiind originari din Polonia și Rusia. La 15 ani se stabilește în kibbutzul Hulda. După absolvirea Facultății de Filozofie a Universității...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

2 septembrie 2005, Dilema Veche - Claudiu Constantinescu
"Doua lucruri mi se par remarcabile. Mai intii, faptul ca o poveste care lucreaza cu delicateturi intimiste poate absorbi in pasta ei o cronica discreta a Ierusalimului anilor ’50 (un oras care «haituieste», care «pare sa coaca ceva»). Apoi, faptul ca o poveste de dragoste poate ramine verosimila intr-un mod atit de sofisticat, in conditiile in care clasicul declic al inselarii in amor este inlocuit de romantica fractura a inselarii in asteptarile poetice, pasionale, irationale. Vremuri tulburi, ani mohoriti; un Michael «cenusiu si rezervat», o Hannah impulsiva care-si gaseste debuseuri in shopping-ul bezmetic, cind nu in fantasme onirice; o tristete si un plictis relatate extraordinar de viu – practic, o carte de citit in doua-trei jumatati de zi, cu o anacronica lentoare."
12 octombrie 2006, România liberă - Dan Stanca
"Premiat acum doi ani la Festivalul Zile si Nopti de Literatura de la Neptun, Amos Oz este cel mai popular scriitor israelian contemporan. Spirit pacifist, pentru care extremismele sint cel mai mare rau al omenirii, Amos Oz pledeaza in cartile sale pentru ceea ce acum este tot mai bagatelizat sau depreciat, viata de familie. Gratie Editurii Polirom am putut sa cunoastem o parte din cartile sale care, cum se spune, in tara natala au spart piata, iar in lumea larga au fost vindute in sute de mii de exemplare. Sa cunosti o femeie, Sotul meu, Michael sint romane la care cititorul contemporan de oriunde se raporteaza constant. Amos Oz, considerat un prestigios emisar al pacii, a primit de la presedintele Frantei, Jacques Chirac, titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare, iar de la presedintele german, Richard von Weiszacker, Premiul pacii."

Opinia cititorilor