TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Iuda HF-AMO-IUDA00-16-N-001
Vezi
galerie

Iuda

de Amos Oz

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

Id: #243934

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman al devenirii și o sofisticată poveste de iubire, Iuda repune în discuție, din perspectiva etică, politică și istorică, figura trădătorului și conceptul de trădare. O realizare literară de proporțiile unei simfonii, Iuda îmbină un subiect pasionant cu reflecții îndrăznețe asupra evenimentelor istorice care au determinat, pe de o parte, relațiile dintre evrei și creștini și, pe de alta parte, cele dintre Israel și lumea arabă.

 

În decorul neprietenos al unui Ierusalim iernatic de la începutul anului 1960, tânărul Shmuel Asch înțelege ca viața lui are nevoie de o schimbare. Dezamăgit în urma unei povești de dragoste încheiate brusc și sclav al unei vieți studențești lipsite de satisfacții, el hotaraște să se izoleze în casa veche a unui batrân intelectual infirm, a carui nora îl angajează pentru a-i ține acestuia companie câteva ore în fiecare zi. Ceea ce nu știe Shmuel este ca traiul între zidurile groase ale casei de la marginea orașului vechi, alaturi de doi oameni aparținând parca altor vremuri, nu face decât sa-l reconecteze la viața, pregătindu-l pentru ceea ce-l așteaptă cu adevărat. El descopera treptat toate fațetele iubirii și ale sacrificiului, pe masură ce desface taina celor în casa cărora locuiește.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz

Traducător: Marlena Braester

Data apariției: aprilie 2016

Titlu original: Habesora Al-Pi Yehuda Ish Krayot (Judas)

ISBN: 978-606-097-017-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, trădare

 

Opinii editoriale

„Amos Oz este o ruda apropiată a lui Gogol, Puokin, Tolstoi și Dostoievski. Noul lui roman, Iuda, o dovedește. Protagoniștii gândesc mult și profund despre timp și despre cursul istoriei. În Iuda, el a creat o capodoperă – un roman al înțelepciunii, al melancoliei și umorului, construind personaje bine conturate, credibile, care îi devin dragi cititorului pe parcursul lecturii. Este o carte în interiorul căreia ți-ar plăcea să traiești. Orice om interesat de trădători și tradare ar trebui sa citească această carte. Orice om interesat de Israel. Orice om interesat de celelalte ființe umane.”

Die Literarische Welt

„O carte zguduitoare prin bogăție și complexitate. Un puternic și original bildungsroman.”

Corriere della Sera
Amos Oz
Amos Oz
Autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian. S-a năs...

vezi autor