TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 29,3 lei
-7%31,5 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 29.09.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Linii de umbră

Amitav Ghosh
Stoc furnizor
PREȚ: 29,3 lei
-7%31,5 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 29.09.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Taj Heritage
Original, complex, inovator, greu de uitat… Începând la Calcutta, în anii şaizeci, romanul lui Amitav Ghosh urmăreşte...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-93050-1-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Linii de umbră

MAI MULTE DESPRE CARTE

Original, complex, inovator, greu de uitat… Începând la Calcutta, în anii şaizeci, romanul lui Amitav Ghosh urmăreşte două familii – una din Anglia, cealaltă din Calcutta – ale căror vieţi se întrepătrund în mod tragic. Naratorul, căruia nu îi aflăm numele, încearcă să recompună, din amintiri personale, frânturi de conversaţie şi povestiri ale altora, viaţa celor care i-au marcat existenţa, începând cu Ila, verişoara pe care o iubeşte de când se ştie, şi sfârşind cu Tridib, verişorul, personaj învăluit în mister. Conştient că există ceva care îi sca­pă, povestitorul urmăreşte mersul evenimentelor înainte şi înapoi în timp, de la izbucnirea celui de-al doilea Război Mondial şi până la sfârşitul secolului al XX-lea, de-a lungul mai multor decenii de violenţă în Bengal, dovedind o sensibilitate ieşită din comun, o inocenţă care transformă povestea lui într-o cronică personală, inteligentă şi dureroasă a vremurilor pe care le trăieşte. Şi în sfârşit un secret copleşitor i se dezvăluie, când e prea târziu, pentru toţi cei implicaţi. 

Autor: Amitav Ghosh
Traducător: Mihnea Columbeanu
Data apariției: 2011
Editura: Taj
Titlu original: The Shadow Lines
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură indiană, beletristică, memorie, mister, calcutta, anglia, bengal, violenţă, al doilea război mondial
  • Amitav Ghosh Amitav Ghosh - Autor
    Născut pe 11 iulie 1956. Calcutta, India. Premii:Arthur C. Clarke,Sahitya Akademi A­ward,Ananda Puraskar,Prix Médicis,Dan David Prize,finalist Man Booker Prize,nominalizare Commonwealth Writers Prize,Crossword Book Award,Grinzane Cavour Prize,Best...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The New York Times Book Review
"Un maestru al stilului. Un roman strălucit. Uluitor... amuzant, trist, înţelept şi de o anvergură cu adevărat in­ter­naţională."  
Publishers Weekly
"Cu precizie proustiană… examinează ceea ce ne uneşte şi ceea ce ne desparte. Un scris calm şi plin de forţă… în care se arată cum detaliile şi amintirile dau formă vieţilor noastre la fel de intens ca eveni­men­tele de o importanţă globală."
New Republic
"Un roman uluitor, o operă rară. Ghosh abordează diverse probleme de esenţă filosofică, împărtăşindu-i-le cititorului cu o blândeţe, o gingăşie care reflectă transparenţa personajului narator. În timp ce tragedia e gata să erupă, romanul este traversat de un fir roşu, al umorului şi al dibăciei limbajului..."
The Washington Post
"Toate scenele, zugrăvite din câteva trăsături apăsate şi grăitoare de penel, stăruie în memorie…"

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus