TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O formă de viaţă

Amelie Nothomb
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul O forma de viata (2010) relateaza povestea corespondentei dintre scriitoarea Amelie Nothomb si soldatul american Melvin Mapple, care ii scrie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2647-2
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul O forma de viata (2010) relateaza povestea corespondentei dintre scriitoarea Amelie Nothomb si soldatul american Melvin Mapple, care ii scrie din Bagdad. Treptat, relatia epistolara ii apropie pe cei doi, scriitoarea se imprieteneste cu soldatul obez si fiecare infrunta linia inselatoare de demarcatie dintre fantezie si realitate. Melvin Mapple are o lupta de dus cu corpul sau si cu vinovatia care il asalteaza, iar scriitoarea se confrunta cu problema morala a implicarii fanteziste si pline de elan intr-o realitate ce se dovedeste a avea o fata ascunsa. Iluzia este o forma mutanta de viata, iar cartea atrage atentia asupra intrebarilor ce se nasc atunci cind realizam ca judecam si operam in real cu instrumentele, uneori inadecvate, ale fanteziei.

Autor: Amelie Nothomb
Traducător: Valentina Chiriţă
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: Une forme de vie
Pagini: 160
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, literatură contemporană, roman autobiografic, scrisori, Bagdad, soldat american, fantezie, realitate, obezitate, iluzie
  • Amelie Nothomb Amelie Nothomb - Autor
    Amelie Nothomb s-a nascut in 1967 la Kobe (Japonia). Isi petrece primii trei ani de viata in Japonia, urmeaza China, SUA, Ban­gladesh, Birmania, Laos. Igiena asasinului (1992, Prix Rene-Fallet si Prix Alain-Four­nier), prima ei carte, s-a vindut in sute de mii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

27 iulie 2012, Ziarul de duminică, nr. 30 - Elisabeta Lasconi
"In acest an a fost publicat la noi romanul aparut in 2010 – O forma de viata, considerat de critici unul dintre cele mai bune din intreaga opera a scriitoarei. (…) Nu este prima oara cind un scriitor dezvaluie si dezvolta idei privind experienta concreta a creatiei. O forma de viata proiecteaza temele creatiei in roman, asa ca le confera alta forma de viata. (…) Cit despre escrocul si misticul fara credinta care zac in fiecare scriitor, si ei o obsedeaza pe Amelie Nothomb, caci reflecta ambivalenta conditiei scriitorului, mai ales cind are succes. El ajunge sa se intrebe daca merita succesul, daca s-a oferit pe sine cititorului in carte sau a recurs la conventii ce realizeaza o constructie de natura spirituala. Exista si o incredere netarmurita in fiinta artistului, care crede in arta cu acelasi fanatism pe care il are misticul fata de religie."
17 mai 2012, Dilema veche, nr. 431 - Claudiu Constantinescu
"Din 1992 incoace, Amelie Nothomb scoate anual cite un roman, la Albin Michel. O forma de viata e cartea ei „pe” 2010 si nu se abate de la standardul stiut: un volum subtirel, cu fuleu de bestseller si cu o poveste din zona situatiilor imposibile sau a aberatiilor adorabile, in care vezi exprimindu-se o inteligenta de pantera roz, o gindire deopotriva felina, nostima si tacanit-absurda."
Amelie Nothomb
"Imi tot spun: «ar trebui sa renunti, scrii scrisorile astea cu singele tau». Cu unii corespondez din 1992. De ce continui? Imi tot pun intrebarea asta, iar raspunsul cred ca e: «Ce nu ai face ca sa-ti vorbeasca un om?».” 
Lire
"O forma de viata este o reflectie magistrala despre motivele care te imping sa scrii, iar Amelie Nothomb ne ofera, prin cartea ei, un minunat prilej de lectura.”
L’Express
"Iata o metoda eleganta si amuzanta de a examina micile slabiciuni ale scriitorilor: orgoliul, dorinta de a schimba lumea, neputinta de a spune ca scrii intotdeauna pentru sine.” 

Opinia cititorilor