TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnalul Rândunicii

Amelie Nothomb
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
O carte despre insuficienta si testarea limitelor, Jurnalul Rindunicii este povestea individului sfirsit, a carui motivatie de a trai si de a simti...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0713-6
EAN-16: 978973460713
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O carte despre insuficienta si testarea limitelor, Jurnalul Rindunicii este povestea individului sfirsit, a carui motivatie de a trai si de a simti in mod autentic este pusa sub semnul intrebarii. Un curier cu existenta anodina devine ucigas platit, sperind ca acest lucru iesit din comun ii poate resuscita simturile. Dar scenariul lui Urbain este modificat radical de una dintre victimele sale, care il subjuga printr-un soi de naturalete a raului si prin spontaneitatea actului de a ucide, cu singurul scop de a-si proteja intimitatea. Obsedat de jurnalul intim al celei pe care o va supranumi Rindunica, Urbain incearca sa nu cedeze dorintei absurde de posesie a sefilor lui, care fac toate eforturile pentru a-si insusi jurnalul pe care el este gata sa-l apere cu pretul vietii.

Autor: Amelie Nothomb
Traducător: Valentina Chiriţă
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Journal d’Hirondelle)
Pagini: 168
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, individ, motivaţie, curier, ucigaş plătit, victimă, jurnal, transformare
  • Amelie Nothomb Amelie Nothomb - Autor
    Amelie Nothomb s-a nascut in 1967 la Kobe (Japonia). Isi petrece primii trei ani de viata in Japonia, urmeaza China, SUA, Ban­gladesh, Birmania, Laos. Igiena asasinului (1992, Prix Rene-Fallet si Prix Alain-Four­nier), prima ei carte, s-a vindut in sute de mii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Bogdan ROMANIUC, 3-9 noiembrie 2007, in Suplimentul de cultura
Bogdan ROMANIUC, 3-9 noiembrie 2007, in Suplimentul de culturaJurnalul rindunicii este «o poveste de dragoste ale carei episoade au fost amestecate de un nebun». Nebunul, protagonistul din romanul lui Amelie Nothomb, este un solitar, un mizantrop distantat de realitatea inconjuratoare, care traieste intr-o lume conceputa dupa propriile sale reguli, actionind intr-un spatiu nietzscheean, cel de dincolo de bine si de rau, descoperind iubirea acolo unde se astepta mai putin. Urbain se vrea a fi un vizitator al paradisurilor artificiale de tipul celor imaginate de Arthur Rimbaud.
Lire
"In fiecare an, cu o regularitate de metronom si intotdeauna la sfirsitul lunii august, Amelie Nothomb publica un nou roman, care intra imediat pe lista bestsellerurilor de toamna. Iar fascinatia pentru cartile ei, care a devenit un fenomen mondial (acestea sint traduse aproape imediat in patruzeci de limbi), nu a atins niciodata cote mai alarmante decit la aparitia Jurnalului Rindunicii.” 

Opinia cititorilor