TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

În necunoştinţă de cauză

Amelie Nothomb
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Distins cu Prix de Flore, In necunostinta de cauza (2007) ofera o perspectiva total diferita de cea din Uimire si cutremur asupra perioadei pe care...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1057-0
EAN-16: 978973461057
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Distins cu Prix de Flore, In necunostinta de cauza (2007) ofera o perspectiva total diferita de cea din Uimire si cutremur asupra perioadei pe care scriitoarea a petrecut-o la Tokyo la virsta de douazeci de ani. Convinsa ca cea mai eficienta metoda de a-si imbunatati cunostintele de japoneza e aceea de-a le preda localnicilor franceza, Amelie decide sa dea lectii particulare, intilnindu-l astfel pe Rinri, un tinar japonez de familie buna, cu care ajunge sa se logodeasca. Calauzita de Rinri, Amelie porneste intr-o calatorie initiatica prin spatiul enigmatic al Japoniei, explorind rafinamentele bucatariei nipone, peisajele de o frumusete ireala, folclorul japonez sau sistemul educational, si dezvaluindu-ne constant diferentele culturale si lingvistice dintre Extremul Orient si Occidentul european.

Amelie Nothomb este autoarea bestsellerurilor Igiena asasinuluiUimire si cutremurMetafizica tuburilorMercurAntichristaDictionar Robert de nume propriiSabotaj din iubireBiografia foameiCosmetica dusmanuluiCatilinareleAcid sulfuricPeplumAtentat si Jurnalul Rindunicii.

Autor: Amelie Nothomb
Traducător: Maria Zârna
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Ni d’Ève ni d’Adam
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, Tokyo, profesoară, dragoste, călătorie iniţiatică, folclor, sistem educaţional, diferenţe culturale, Extremul Orient
  • Amelie Nothomb Amelie Nothomb - Autor
    Amelie Nothomb s-a nascut in 1967 la Kobe (Japonia). Isi petrece primii trei ani de viata in Japonia, urmeaza China, SUA, Ban­gladesh, Birmania, Laos. Igiena asasinului (1992, Prix Rene-Fallet si Prix Alain-Four­nier), prima ei carte, s-a vindut in sute de mii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

4-10 septembrie 2008, Dilema Veche - Claudiu Constantinescu
"… un roman de dragoste nipona, limpid si savuros, blind-consternant si plin de umor, cu un personaj feminin delicios, care isi recunoaste «un anume geniu personal al stingaciei», precum si «suparatorul cusur» de a fi, dupa miezul noptii, «aristotelian»."
14 aprilie 2010, Cultura - Elisabeta Lasconi
"In necunostinta de cauzapropune confruntarea deja familiara dintre Extremul Orient si spiritul occidental. Aparent, o poveste de iubire cu aroma exotica, intre doi tineri abia iesiti din adolescenta, ea – frantuzoaica incercand sa regaseasca Japonia copilariei, el – studentul japonez fascinat de lumea franceza. Tot aparent, un sir de episoade ce desfoaie invelisul unei civilizatii: savori culinare, aventura de pe muntele Fuji. Iar ca aparenta a aparentelor – drama tinerei cautindu-se pe sine." Farmecul cartii emana din referinte culturale si aluzii mitice. Doar titlul original ofera cheia decriptarii: «Ni d’Eve, ni d’Adam» de Amelie Nothomb (traducatorii au optat pentru alt titlu in romaneste – «in necunostinta de cauza») dezvaluie imaginea ascunsa in filigranul romanului: gradina paradisului intr-o ipostaza de doua ori insolita, cu smochini si zapada, cuplul in care femeia provoaca despartirea, prin fuga.
Lire
"Fie ca este vorba despre neintelegeri lingvistice sau confruntari gastronomice, Amelie Nothomb nu are rival la punerea in scena a acestui conflict cultural. Si asta cu un simt al autoironiei a carui intreaga masura ne-o ofera aci. Dornica sa adopte obiceiurile unei Japonii care o fascineaza, inghite tot felul de umilinte – ca sa nu mai vorbim de caracatite vii, ce constituie meniul unei cine memorabile! Iar momentele de gratie sint nenumarate in acest roman cu siguranta foarte reusit.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus