TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Catilinarele

Amelie Nothomb
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Catilinarele este un roman de un umor negru devastator, despre nebanuita monstruozitate ce se poate ascunde sub masca omului de lume perfect educat....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0461-9
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Catilinarele este un roman de un umor negru devastator, despre nebanuita monstruozitate ce se poate ascunde sub masca omului de lume perfect educat. Emile, un profesor de limbi clasice in amurgul vietii, se retrage impreuna cu sotia sa, Juliette, intr-o casa paradiziaca, departe de tumultul vietii citadine, pentru a trai in tihna restul zilelor care le-au mai ramas. Dupa o saptamina de liniste si armonie depline, la poarta casei se prezinta un anume Palamede Bernardin, singurul lor vecin, care capata obiceiul foarte deranjant de a se insinua zilnic in casa si in vietile lor, devenind o prezenta aproape muta, dar din ce in ce mai absurda si mai amenintatoare, pe care cei doi locatari nu gasesc puterea de a o evacua.

Autor: Amelie Nothomb
Traducător: Maria Zârna
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Les Catilinaires
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, beletristică, umor negru, vizitator, ameninţare, absurd
  • Amelie Nothomb Amelie Nothomb - Autor
    Amelie Nothomb s-a nascut in 1967 la Kobe (Japonia). Isi petrece primii trei ani de viata in Japonia, urmeaza China, SUA, Ban­gladesh, Birmania, Laos. Igiena asasinului (1992, Prix Rene-Fallet si Prix Alain-Four­nier), prima ei carte, s-a vindut in sute de mii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2007, Elle - Mihaela Spineanu
"«Si au trait fericiti pina la adinci batrineti»… Asta si-a dorit un cuplu a carui dragoste a reusit sa supravietuiasca ferelor de par alb. Asa ca cei doi hotarasc sa-si petreaca restul zilelor intr-o casa frumoasa, departe de lumea nebuna. Numai ca Amelie Nothomb nu crede in basme si le pregateste o farsa sinistra..."
1 martie 2007, Dilema Veche - Claudiu Constantinescu
"E miniona literatura harnicei Amelie Nothomb. Se joaca de-a seninatatea, oricit de grav ar fi subiectul. Scriitoarea ar putea specula cinismul acesta de fond, insa n-o face. La ea, cruzimea e mucalita, romanele au un ton nostim si istet. Dar mai au ceva: au un soi de nebunie calma si tenace, din care nu lipsesc nici situatiile absurde, nici reactiile paradoxale, nici supla suceala a logicii care leaga, amutitor, premisele de concluzii. E o logica felina, pina la urma, insa felina cu pricina, mai mult ludica decit vorace, aduce binisor cu o pantera roz. Iar cind rozul acesta isi baga coada intr-un roman negru – cum e cazul Catilinarelor –, efectul nu poate fi decit spectaculos. Exista aici un pisalog taciturn – veti vedea ca se poate. E doctor. Si mai exista un fost profesor de greaca si latina, bonom, manierat si fericit, venit sa-si traiasca anii de pensie, impreuna cu angelica-i sotie, in casuta de tara pe care tocmai au cumparat-o. Singurul lor vecin e doctorul – in rest, gradina, poiana, riu, cring, cer, tihna. Cumsecadele profesor va comite, in final, un «act de compasiune»: il va ucide pe pisalogul taciturn. E normal, o sa va convingeti. Desi probabil ca o sa vi se para si grotesc, si comic. La Amelie Nothomb insa, si asta e normal."

Opinia cititorilor