TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Visătoarele

Alexandra Ares
Colecții/Serii: Romance
Un roman despre dragoste, dezradacinare, prietenie, speranta si deziluzie, Visatoarele ne prezinta o America in care goana dupa himere contrasteaza...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1053-2
EAN-16: 978973461053
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un roman despre dragoste, dezradacinare, prietenie, speranta si deziluzie, Visatoarele ne prezinta o America in care goana dupa himere contrasteaza dureros cu realitatile dificile ale vietii. Kitty Roman si Desert Rose, protagonistele cartii, ne poarta intr-o calatorie fascinanta prin inima „visului american”, din New Yorkul elitelor intelectuale si artistice in Los Angelesul stelelor de cinema. Desi au istorii, personalitati si ambitii diferite, la capatul drumului le asteapta acelasi lucru: adevarata iubire.

O carte antrenanta, in care autoironia si luciditatea se impletesc minunat cu interludiile lirice, Visatoarele ii dezvaluie cititorului o imagine demitizata a „visului American”. Romanul descrie expe­rienta unei romance emigrate in America – tara care i‑a populat toate visurile copilariei si adolescentei. Dupa sapte ani petrecuti la New York, cu un serviciu pe care il detesta si avind la activ mai multe relatii amoroase din care parea sa lipseasca mereu ceva, Kitty descopera ca „visul American” e de fapt o mare iluzie si, coplesita de sentimentul dezradacinarii, hotaraste sa se intoarca la Bucuresti, unde locuiesc parintii ei. Insa in ultimul moment, dupa ce si‑a dat demisia si si‑a cumparat biletul de avion, o prietena o invita sa viziteze Los Angelesul, iar in aceasta calatorie plina de peripetii Kitty intilneste barbatul visurilor sale si, pentru prima data in viata, simte fiorul adevaratei iubiri. Un roman despre speranta, deziluzie si dificultatea adaptarii, Visatoarele surprinde cu o subtilitate uimitoare capcanele pri­mejdioase ale visurilor care ne orbesc in asemenea masura, incit devenim incapabili sa mai vedem realitatea. 

Autor: Alexandra Ares
Traducător: Larisa Copăceanu
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Dream Junkies
Pagini: 456
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, visul american, Los Angeles, elite intelectuale, autor român, New York
  • Alexandra Ares - Autor
    Absolventa a Facultatii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucuresti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor si realizator pentru Redactia Teatru din TVR (1992-1997), realizind zeci de emisiuni Gong, Scena si Maestrii Tea­trului Romanesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) si docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivascu (1997). In 1998 a emigrat in Statele Unite, la New York, si a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Alexandra Ares în interviu cu Mihaela Frank, septembrie 2012, Elle - Alexandra Ares
"Americanii (...) cred in spiritul de echipa si il cultiva inca din scoala primara. Romanii sint mai individualisti. Insa, intr-adevar, cred ca romanii au mai mult suflet, ca relatiile in America sint mai superficiale, poate si din cauza ca este o tara cu un dinamism social foarte mare, unde oamenii nu stau foarte mult in acelasi loc si atunci nu au timp si nici conditii sa construiasca niste legaturi cum au oamenii din Romania, care isi petrec viata, de multe ori, in acelasi oras. Pentru cineva care vine din Europa, asta poate duce la un sentiment de alienare. Am descris acest sentiment de alienare in toate romanele mele si mai ales in Dream Junkies, publicat la Polirom sub titlul Visatoarele. New York-ul ca un un fel de „master” pe care il faci si il pui „under your belt”."
19 septembrie 2012, BookMag - Alexandra Ares
"In romanul Visatoarele, publicat la Polirom mi-am novelizat amintirile dintr-o perioada scurta dar intensa din viata mea, scriind insa povestea la persoana III-a, si creind o anume distanta intre mine si personajul principal Kitty Roman care calatoreste de la New York la Los Angeles si inapoi intr-un moment de cautare de sine. Umorul ma ajuta cel mai bine la realizarea acestei distante, prin care vreau sa ma separ de vanitatea inerenta jurnalului."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus