TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Viaţa mea pe net

Alexandra Ares
Colecții/Serii: Chic
Viata mea pe net, roman finalist la premiul „USA Best Books” 2011, are toate datele unei carti indraznete, in care umorul negru se...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2442-3
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Viata mea pe net, roman finalist la premiul „USA Best Books” 2011, are toate datele unei carti indraznete, in care umorul negru se impleteste cu idealismul si cu optimismul timpului nostru.

Emily Thompson, o tinara plina de resurse si pasionata de arta contemporana, se muta in New York, unde isi gaseste un iubit artist si un loc de munca intr-o galerie de arta. Cind totul merge cum nu se poate mai bine, soarta i se schimba, ramine fara resurse si fara sprijin si departe de ajutorul familiei. Deznadajduita, apeleaza la Craigslist, un site prin intermediul caruia intilneste diferite personaje dubioase, care ii vor aduce numai ne­cazuri.

Autor: Alexandra Ares
Traducător: Larisa Copăceanu
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: My Life on Craigslist
Pagini: 252
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, literatură română, chiklit, artă, New York, galerie de artă, iubire, familie, suspans
  • Alexandra Ares - Autor
    Absolventa a Facultatii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucuresti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor si realizator pentru Redactia Teatru din TVR (1992-1997), realizind zeci de emisiuni Gong, Scena si Maestrii Tea­trului Romanesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) si docudrama „Danaidele” la New York cu George Ivascu (1997). In 1998 a emigrat in Statele Unite, la New York, si a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Alexandra Ares în interviu cu Mihaela Frank, septembrie 2012, Elle - Alexandra Ares
"Ceea ce este misto in America fata de restul lumii – si este, de fapt, visul american – este faptul ca cine reuseste in America (...) face foarte multi bani. „Sky is the limit”, cum zic americanii, si de asta toata inovatia din lume in ultimii douazeci de ani tot din America vine, desi se spune ca America nu mai e ce-a fost. Insa, in prezent, in America, asa cum am ilustrat si in romanul meu Viata mea pe net, s-a creat o confuzie sexuala si de valori, urmare a mantrei „totul e posibil, cita vreme nu deranjezi pe nimeni”. Te intrebi unde se mai trage linie, si linia nu se mai trage nicaieri. Lucruri care poate acum zece sau douazeci de ani ar fi parut de domeniul fantasticului, acum au devenit cit se poate de comune. Ca scriitor, mi s-a parut interesant si ofertant, de aceea m-am gindit sa scriu un roman despre cum ne poate transforma Internetul, totul prin prisma unei fete inocente, dar istete, de 25 de ani. Si cred ca e relevant atit pentru utilizatorii de net din Romania, cit si pentru curiosi."
Alexandra Ares în interviu cu Ema Stere, 3 august 2012, BeWhere - Alexandra Ares
"La 13 ani am scris prima povestire, un SF care se petrecea in Roma antica, Exilata in trecut, in care eram personajul principal care se plimba din epoca in epoca. Dupa ce a citit-o cea mai buna prietena a mea de atunci, Iuliana, m-a anuntat solemn ca o sa fiu scriitoare (...)."
Alexandra Ares în interviu cu Andra Rotaru, 26 februarie 2012, AgenţiadeCarte.ro - Alexandra Ares
"In epoca globalizarii cred ca publicul cititor din Romania si cel din America au foarte multe lucruri in comun. Si tinerii din Romania au fost loviti de recesiune, si tinerii din Romania se simt deseori singuri, si tinerii din Romania petrec din ce in ce mai mult timp pe net, si tinerii din Romania sint preocupati sa isi descopere vocatia si doresc sa se maturizeze urgent ca adulti, sa gaseasca o iubire adevarata sau macar un partener de iesit in oras in weekend. (...) Nu a fost usor sa scriu intr-o limba care nu e materna, dar m-am obisnuit cu limba engleza si imi place cadenta, bogatia vocabularului si expresiile de argou. Mi se pare o limba mai maleabila si mai flexibila, si, in mod cert, imi place faptul ca are o circulatie internationala."
Alexandra Ares în interviu cu Andra Rotaru, 20 aprilie 2012, Ziarul de duminică, nr. 16 - Alexandra Ares
"(...) Provocarea pentru mine este sa scriu ceva care respira viata, e relevant si nu plictiseste audienta de azi, care e compusa in mare parte din generatia cititorilor de bloguri si a bloggerilor. De aceea am ales sa scriu Viata mea pe net la persoana intii, (de fapt este un fake memoir), ca sa pastrez aceasta stare de senzatie imediata, de povestire sincopata, amuzanta, cu sufletul la gura, a unei fete de cultura si educatie obisnuite, asa cum se relateaza pe bloguri."
19 septembrie 2012, BookMag - Alexandra Ares
"In mod inevitabil, tot ce am scris la New York in ultimii ani a fost puternic influentat de lucruri pe care le-am trait, oameni pe care i-am iubit, experienta de femeie, de emigrant si de strain – lucruri ce tin de tesatura jurnalului. In cel de-al doilea roman al meu, Viața mea pe net (My Life on Craigslist), finalist la USA BOOK Awards anul trecut si aparut recent la Polirom, am scris un jurnal inventat. Din nou m-am jucat cu acest gen literar, fara insa sa cad tentației de a scrie ceva direct autobiografic. Viata mea pe net contine multe anecdote reale picante, dar adunate din mai multe surse si fictionalizate cu acelasi umor care imi permite sa mentin distanta."
15 iunie 2012, Ziarul de duminică, nr. 24 - Stelian Ţurlea
"Povestea (...) ofera starea de senzatie imediata, de povestire sincopata, amuzanta, cu sufletul la gura, a unei fete de cultura si educatie obisnuite, asa cum se relateaza pe bloguri. (...) Dar mult mai important decit povestea in sine mi se pare aceasta constientizare a vietii pe net in zilele noastre. Eroinei i se spune: „Stiu ca esti undeva, acolo, si-ti traiesti viata. Faci cumparaturi, intri pe net, te duci la film, traiesti. Dar uneori noaptea, in momentele tale de luciditate, te intrebi cum si de ce ai ajuns aici si simti ca trebuie sa fie ceva mai mult, stii ca exista undeva, cineva, care te cauta. Simti goliciunea...”
A Bookish Affair
"De ce citesti cartea asta? Raspunsul e simplu: pentru ca esti tot timpul in cautarea lucrurilor inteligente, pentru ca iti displac personajele plicticoase si pentru ca te-ai saturat de replici nesarate.” 
Midwest Book Review
"Viata mea pe net este un roman al contrastelor, o poveste despre dragoste si viata, o carte pe care nici un tinar al timpurilor noastre n-ar trebui s-o rateze.” 
Amazon Breakthrough Novel Award Review
"O adevarata aventura a lecturii; prin ritmul ei saltaret si noutatea subiectului Viata mea pe net aminteste de ultimele trenduri ale blogurilor.” 

Opinia cititorilor