TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O poveste

Alessandro Baricco
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Cel mai recent roman al lui Alessandro Baricco, O poveste (2005), are in centru viata lui Ultimo Parri: copilaria, cind vede primul automobil,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1924-5
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cel mai recent roman al lui Alessandro Baricco, O poveste (2005), are in centru viata lui Ultimo Parri: copilaria, cind vede primul automobil, prima dragoste, urmata de razboi si de cautarea unui sens in haosul de apoi, pina in clipa mortii. Perspectivele multiple ale personajelor descriu un traseu existential neobisnuit, incarcat de sentimentul magiei noilor inventii ale inceputului de secol XX: cinema-ul sau, mai ales, automobilul, pentru care tatal lui Ultimo Parri face o pasiune, riscindu-si viata in curse automobilistice ca mecanic al contelui Ambrosio. Tonul se schimba atunci cind Ultimo, acum adolescent, participa la experientele tragice si absurde din Batalia de la Caporetto. Un alt personaj, Elizaveta, o aristocrata rusoaica saracita, care traieste din lectii de pian, preia naratiunea, iar Ultimo, pe care il intilneste in America, devine un personaj in jurnalul ei fictiv. Romanul trece subtil de la o voce la alta, combinind stiluri si viziuni, de la suspans, filozofie si iubire, la o irevocabila nostalgie.

Autor: Alessandro Baricco
Traducător: Cerasela Barbone, Mara Chiriţescu
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Questa storia
Pagini: 324
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură italiană, literatură contemporană, copilărie, dragoste, război, schimbare, curse automobilistice, aristocrată, jurnal, suspan, filozofie, iubire, nostalgie

Opinii Editoriale

9 august 2011, HypeStreet.ro - Diana Dupu
"Viata lui Ultimo Parri vine oricui, e o haina care se adapteaza corpului tau. Il crezi, pentru ca are un vis, pentru ca e failibil, pentru ca moare. Il indragesti pentru ca intelegi ce-nseamna aura aceea a lui. Il tii minte, pentru ca si-a indeplinit legenda personala. Si-apoi vrei sa-ncerci si tu."
The Washington Post Book World
"Un text neconventional, plin de momente lirice, despre lucruri pe care le stie toata lumea, dar despre care putini mai scriu. Stilul lui Baricco aminteste de Thomas Pynchon, Don De Lillo si Robert Coover.” 
Review of Contemporary Fiction
 "Povestea lui Baricco are in ea spiritul secolului. Naratiunea te invaluie, ritmul ei dinamic, vioi te-mpinge de la spate, evenimente istorice ori personaje celebre trec prin fata ochilor si nici nu stii ce te apasa mai tare in acest roman: trecerea fulguranta, poate prea rapida, a timpului sau prospetimea unei carti care are in ea atita informatie.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus