TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mireasa tânără HF-ALB-MIREAT-16-N-001
Mireasa tânără
Vezi
galerie

Mireasa tânără

de Alessandro Baricco

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei, Serie de autor Alessandro Baricco la Humanitas Fiction

Id: #244233

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cu magia, delicateţea şi virtuozitatea dintotdeauna ale artei sale, Alessandro Baricco propune în Mireasa tânără o neobişnuita poveste de dragoste, între doi tineri meniţi unul altuia încă din copilărie, recreând în acelaşi timp o lume gata să se năruie. Critica italiană a plasat romanul în seria cărţilor de mare succes ale autorului.

 

În aşteptarea Fiului rătăcitor care i-a fost hărăzit drept soţ, Mireasa tânără este iniţiată în arta iubirii în scene de un splendid erotism difuz. Alături de ea, în centrul naraţiunii lui Baricco trăieşte un personaj colectiv, Familia Fiului, cu figuri paradoxale, de un pitoresc rar întâlnit, din rândul cărora se detaşează Unchiul şi servitorul Modesto. La răstimpuri însă, îşi face apariţia un personaj improbabil şi surprinzător: naratorul, ale cărui nelinişti se materializează în povestea însăşi, conferind cărţii aura reflecţiei asupra meseriei de a scrie.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alessandro Baricco

Traducător: Gabriela Lungu

Data apariției: mai 2016

Titlu original: La sposa giovane

ISBN: 978-606-779-058-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Alessandro Baricco se apropie tot mai mult de ceea ce se poate numi un fenomen. Și aceasta deoarece devine imposibil de prins într-un stil. Nu poți spune, citind câteva fraze nesemnate, Da, este Baric......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cum am putea defini romanul Mireasa tânără de Alessandro Baricco? O capricioasă şi foarte îndrăzneaţă poveste de dragoste, o fabulă suprareală, o expunere filozofico-libertină? Sau, mai simplu, încercarea unui Narator (inventat de Baricco) care tinde să-şi exorcizeze prin scris obsesiile?”

Lorenzo Mondo – La Stampa

„Baricco nu spune aici doar o poveste, ci o supune unei serii de experimente, de probe, ca şi cum ar vrea să-şi saboteze propriul roman, să-l întoarcă pe dos, arătându-i adevărul ascuns. Vocea naratorului se schimbă continuu şi pe neaşteptate, vocile se suprapun, şi printre ele îşi face loc şi aceea a unui scriitor, a marelui scriitor care povesteşte.”

Paolo di Paolo – Il Messaggero
Alessandro Baricco
Alessandro Baricco
Autor

Unul dintre cei mai cunoscuți și mai îndrăgiți autori italieni contemporani, Ale...

vezi autor