TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Primejdii în regat

Alain Berenboom
Un funcționar din administrația belgiană dispare de-acasă. Mama și sora lui îl angajează pe Michel Van Loo, un detectiv lipsit de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786069367711
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Primejdii în regat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un funcționar din administrația belgiană dispare de-acasă. Mama și sora lui îl angajează pe Michel Van Loo, un detectiv lipsit de experiență, să-i dea de urmă. Un caz care inițial pare simplu devine extrem de complex, pe măsură ce detectivul înaintează cu cercetările sale, stârnind un viespar nebănuit la început.

  Contextul în care se desfășoară investigațiile este extrem de complicat. Acțiunea se petrece în 1947, în Bruxelles. La doi ani de la sfârșitul războiului, Belgia încearcă să-și vindece rănile provocate de cel mai cumplit flagel pe care l-a cunoscut omenirea. Se încearcă instaurarea stării de normalitate, a armoniei sociale, asigurarea bunăstării de odinioară. Și totuși, trecutul îi urmărește pe toți, astfel încât în mica țară sunt confruntări între republicani și regaliști, între comuniști și cei de dreapta, între sindicaliști și patroni. Până și în cadrul mișcărilor de stânga sunt disensiuni – unii acceptă tutela Moscovei, alții o resping cu îndârjire. Miza tuturor acestor convulsii? Ca de obicei, lupta pentru putere.

  La toate acestea se adaugă și vânarea cu înverșunare a celor care au colaborat cu ocupantul nazist – unii dintre ei au fugit pe alte meleaguri, au rămas însă destui care caută să-și facă uitate petele din biografie.

  Un polar palpitant, datorat unui important scriitor belgian contemporan.

Autor: Alain Berenboom
Traducător: Ileana Cantuniari
Data apariției: aprilie 2014
Titlu original: Dangers dans le royaume
Pagini: 100
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
roman poliţist, Belgia, Bruxelles, comunişti, sindicalişti, politică, putere, nazism
  • Alain Berenboom Alain Berenboom - Autor
    Alain Berenboom este o figură esențială a literaturii belgiene contemporane. S-a născut la Schaerbeek, în 1947. Tatăl său, farmacist de profesie, era de origine poloneză, iar mama lituaniană, născută la Vilnius. Este, în același timp, unul dintre...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Pierre Assouline – Le Monde
“Rareori o ficțiune a reușit, parcă din nimic, să redea atât de clar complexitatea belgiană. “ 
Jacques De Decker – Le Soir
“Un roman care reușește să fie, în același timp, o anchetă palpitantă, o comedie spumoasă, dar și o meditație politică.” 

Opinia cititorilor