TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 8,95 lei
-7%9,62 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 02.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pe neaşteptate, dragoste

Aharon Appelfeld
Stoc furnizor
PREȚ: 8,95 lei
-7%9,62 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 02.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Scris intr-un stil de o simplitate, o armonie si o eleganta care amintesc de textele biblice, romanul Pe neasteptate, dragoste (2003) este in acelasi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1667-1
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Scris intr-un stil de o simplitate, o armonie si o eleganta care amintesc de textele biblice, romanul Pe neasteptate, dragoste (2003) este in acelasi timp o apologie a iubirii si o meditatie asupra scriiturii. Appelfeld urmareste cu o subtilitate fascinanta sentimentele care se infiripa treptat intre Ernest, un scriitor septuagenar bolnav si macinat de ura, si menajera sa Irena, o tinara lipsita de cultura, in fiinta careia se contopesc insa nobletea sufleteasca si intelepciunea evreilor care traiesc in spiritul traditiei si al iubirii de Dumnezeu. Aceasta intilnire providentiala il ajuta pe Ernest sa regaseasca, dupa indelungi ani de rataciri, calea catre originile sale, catre limba sa materna si catre dragostea de inaintasi, care devine forta vitala a creatiei lui. Refacind in sens invers drumul vietii, Ernest asterne pe hirtie episoade cutremuratoare din adolescenta sa de activist in Organizatia de Tineret a Partidului Comunist si din anii petrecuti ca ofiter in Armata Rosie, straduindu-se sa ajunga in timpul care i-a mai ramas de trait la primele amintiri ale unei memorii palimpsestice.

Pe neasteptate, dragoste este cartea prin intermediul careia Philip Roth l-a descoperit pe Aharon Appelfeld – „un scriitor exceptional, de rangul unui Kafka sau Bruno Schulz” – si apoi l-a ilustrat printr-unul din personajele din Operatiunea Shylock. 

Autor: Aharon Appelfeld
Traducător: Any Shilon
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Pitom Ahava
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură ebraică, iubire, meditaţie, scriitură, cultură, amintiri, scritior, comunism, Armata Roșie, regăsire, nobleţe
  • Aharon Appelfeld - Autor
    Aharon Appelfeld, unul dintre reprezentantii de marca ai literaturii israeliene contemporane, s-a nascut in 1932, la Cernauti. In timpul manifestarilor antisemite care au precedat izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost deportat intr-un lagar de munca din Transnistria, de unde a reusit sa evadeze la virsta de opt ani. A supravietuit vreme de trei ani traind prin paduri, iar 1944 s-a alaturat Armatei Rosii. La scurt timp a reusit sa fuga in Italia, iar...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

27 aprilie 2010, Corso - Alina Purcaru
"Ernest e un scriitor certat cu propriul trecut, care pina la 70 de ani n-a publicat nimic. Irena e femeia care are grija de el, o evreica simpla, necultivata, cu mult mai tinara. Romanul este povestea apropierii dintre cei doi, care se face incet-incet, prin gesturi care par ca nu inseamna mare lucru, dar care, de fapt, ii pun pe fiecare in parte sa-si rascoleasca trecutul si sa gaseasca, unul prin altul, tot ce e mai delicat, mai nobil si mai generos. Avem poveste pura, fara artificii de stil, si in subtext, o meditatie in cuvinte simple despre vina si durere, despre violenta si scris, timp si dragoste."
L'Express
"Pe neasteptate, dragoste este povestea unei intilniri intre doua vieti luminate de un sentiment superior. O dragoste care nu ajunge sa insemne distrugere, asa cum se intimpla adesea, ci ramine o forma de creatie si meditatie, in vreme ce naratiunea se deplaseaza intr-o maniera subtila pe diferite fronturi, inainte si inapoi, la suprafata si in profunzime... Insa este o carte in care se intimpla multe lucruri grave – in acelasi timp o lectie de intelepciune si de literatura.” 
Aharon Appelfeld
"Fiecare scrie dupa firea lui. Eu vorbesc despre violenta intr-o maniera nonviolenta pentru ca nu sint deloc o persoana violenta. Scriu lucrurile asa cum le resimt. Am intotdeauna sentimentul ca literatura se inrudeste cu muzica si ca muzica dezvaluie ce e mai delicat in sufletul omului. Stim cu totii ca viata are o anumita doza de violenta. Dar unii, printre care si scriitorii, au tendinta sa o sanctifice, sa se identifice cu ea. Acest sentiment nu face parte din fiinta mea, fapt pentru care nu pot sa scriu astfel. Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa dezvalui o forma de noblete a omului.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus