TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dezmembrați CD-ADC-DEZMEM-15-N-001
Dezmembrați
Vezi
galerie

Dezmembrați

de Adriana Carrasco

Id: #242691

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Prin poezia ei revoltată, Adriana Carrasco semnează Legiune, spulberă turma de porci și intră direct în realitatea zilelor noastre. E o poetă care nu poate să tacă și nu poate fi redusă la tăcere, chiar dacă a fost împușcată, o poetă care continuă să susțină cauza fiecărui dintre noi, nemulțumiții acestei lumi.”

Marin Mălaicu-Hondrari

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adriana Carrasco

Traducător: Claudiu Komartin

Data apariției: 2015

Titlu original: Desmembrados

ISBN: 978-606-8577-22-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 72

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa de editură Max Blecher

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Dacă pictorița mexicană Frida Kahlo ar fi scris poezii, cu siguranță că ar fi semănat izbitor cu cele ale Adrianei Carrasco. Sau poate că poeta s-a întovărășit în duh cu pictorița. Pentru că energia c......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Dacă aș fi ajuns în Mexico DF cu câteva luni înainte, aș fi cunoscut-o cu siguranță pe Adriana Carrasco. Aș fi ascultat-o citind la Cenaclul Ojo de la UNAM (cu o voce bubuitoare care se auzea din curte), aș fi ascultat-o scandând în Plaza de la Constitución: ¡Des-mem-bra-dos!, strigătul de luptă scris cu roșu pe pancarte negre, aș fi văzut-o la expozițiile de fotografie din Coyoacán cu Maria Hirschpek, iubita ei. N-am apucat nici eu, n-a apucat nici ea, care a murit împușcată într-o noapte, cînd mergea să cumpere o sticlă cu lapte. Am apucat doar să-i citesc poemele cristaline din acest volum publicat după un sezon de 27 de ani în infern, care face arșice poezia bunelor intenții, a egoului gras, a stipendiilor naționale. Ca Rimbaud, ca Alejandra Pizarnik sau Clarice Lispector.”

Simona Sora
Claudiu Komartin
Claudiu Komartin
Traducător

Claudiu Komartin (n. 1983, București) este, începând din 2010, redactor-șef al r...

vezi autor