TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Misiunea directorului de resurse umane PO-ABY-MIDDRU-11-N-001
Misiunea directorului de resurse umane
Vezi
galerie

Misiunea directorului de resurse umane

de Abraham B. Yehoshua

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #206684

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Misiunea directorului de resurse umane constru­iește un univers populat de ființe cu suflete și con­științe amorțiteîn care doar un eveniment cutremurător mai poate redeștepta respectul pentru valori profund umane precum dragostea și compasiunea pentru se­meni. Un atentat sinucigaș petrecut într-o piață din Ierusalim provoacă moartea unei femei necunoscute, asupra căreia se găsește un singur document: o foaie de salariu cu antetul întreprinderii unde această lu­craCînd un jurnalist oportunist încearcă  pro­voace un scandal acuzind întreprinderea de „lipsa de umanism”, conducerea îl desemnează pe directo­rul de resurse umane  se ocupe de caz. Voiajul ți­narului director de resurse umane în țară de origine a femeii pentru a însoți sicriul acesteia și a lua parte la înmormîntare alături de familie capătă proporțiile unei călătorii inițiatice, la capătul căreia va deveni mai matur, mai responsabil și mai „uman”. Romanul a fost ecranizat de celebrul regizor Eran Riklis într-o coproducție româno-israeliană care s-a bucurat de un mare succes de public. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Abraham B. Yehoshua

Traducător: Any Shilon

Data apariției: 2011

Titlu original: Shlihuto Shel Ha-memouneh Al Mashabei Enosh

ISBN: 978-973-46-2119-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: terorism

 

Opinii editoriale

"Ierusalim, anii 2000. Un atac terorist dintr-o piata destul de aglomerata a capitalei israeliene lasa pe asfalt mai multe trupuri singerinde. Dintre acestea, doar unul ramine nerevendicat, la morga, dupa doua zile de incercari disperate ale medicilor de a-l salva, cel al Iuliei Ragaiev, o femeie in jur de cincizeci de ani, care la momentul exploziei nu avea asupra ei nici un act de identitate, cu exceptia fluturasului de salariu, rupt si patat de singe acum, dar care indica clar faptul ca lucra la o binecunoscuta fabrica de panificatie, cea mai veche din oras."

8 octombrie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 327 - Florin Irimia

"Acest roman are forta si simplitatea inselatoare ale unei capodopere.” 

The New York Times Book Review

"Subiectul preferat al lui Yehoshua este umanitatea. Desi predilecta, ea este schitata cu atentie, discret, in tuse subtile, ce se pierd pe alocuri in culoarea locala, marcata de conditia evreului in Israelul modern.” 

The Economist

"O poveste scrisa cu eleganta, accesibila, nelipsindu-i introspectia, Misiunea directorului de resurse umane brodeaza pe marginea unor dileme dureroase, adeseori ramase fara raspuns, precum semnificatia lui acasa privita din ipostaza instrainatului.” 

 

Miami Herald
Abraham B. Yehoshua
Abraham B. Yehoshua
Autor

Abraham B. Yehoshua s-a născut la Ierusalim în 1936 și când era copil a trăit în...

vezi autor