TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Manuc

Victoria Comnea
Colecții/Serii: Ego. Proză
Romanul surprinde un fragment de istorie de la inceputul secolului al XIX-lea, respectiv anul 1812. Actiunea se dezvolta in jurul semnarii Tratatului...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0427-9
EAN-16: 973460427
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul surprinde un fragment de istorie de la inceputul secolului al XIX-lea, respectiv anul 1812. Actiunea se dezvolta in jurul semnarii Tratatului de pace de la Bucuresti dintre Rusia si Turcia. Pe masura derularii povestii, se devoaleaza intentia lui Napoleon de a impiedica prin orice mijloace semnarea acestui tratat, dar si actiunea discreta, lucida si ferma prin care Manuc Bei a dejucat planul imparatului. Romanul prilejuieste si intilnirea cu eroii unei lumi marcate de avintul romantismului si captive in tesatura razboaielor. In jurul zarafului si diplomatului Manuc, apar mai multe personaje din peisajul autohton si european: consulul francez Ledoulx, Iancu si Nicolae Vacarescu, generalul Kutuzov, domnita Ecaterina, clucereasa Elenca, pictorul Dante Negro, medicul Guibert, valetul Julien si... imparatul Napoleon.

Autor: Victoria Comnea
Prefaţator: Bogdan Creţu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 400
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, roman istoric, 1812, napoleon, tratatul de pace, Manuc Bei
  • Victoria Comnea - Autor
      Victoria Comnea s-a nascut in Bucuresti, la 22 noiembrie 1938. Dupa absolva, in 1966, Facultatea de Biologie din Universitatea Bucuresti, lucreaza ca cercetator stiintific in domeniul microbiologiei pana in 1989. Este autor a numeroase lucrari de specialitate si brevete de inventie. In acelasi timp, scrie povestiri, romane si poezii. A debutat in revista Luceafarul, in 1988, cu poezii. Dupa anul 1990, renunta la activitatea stiintifica in favoarea...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 25-29 iunie 2007, România literară - Geo Vasile
"Victoria Comnea, aflata deja la a cincea sa carte, nareaza cuceritor, credibil, realist, incisiv si fara iluzii, fie ca vine vorba de starea de fapt a romanilor sub protectoratul rus, fie, in respectul adevarului uman si psihologic, de portretele unui Kutuzov, Napoleon, Manuc, sau de figuri emblematice din dinastia Vacarestilor (Ienachita, Nicolae, Alecu, Iancu). Limbajul atribuit personajelor este volubil, versatil si eficient, autoarea ingaduindu-si cind si cind unele voluptati semantice cu parfum de epoca. Felurite stiluri de comunicare clasifica tot atitea caractere."
ianuarie 2007, Dilemateca - Paul Cernat
"Manuc este un roman istoric «cinstit», de tip «tolstoian», vag inrudit cu Principele lui Eugen Barbu si Tache de catifea al lui Agopian dupa cum ne avertizeaza prefatatorul Bogdan Cretu, avind in centru figura fabulosului print si negustor armean de la 1800. Reconstituire fictionala cu incursiuni in intimitatea «cosmopolita» a familiilor nobiliare si in dedesubturile marilor combinatii politice din «Evropa» vremii, pictura de medii si moravuri bucurestene, dar si voluptuoasa evocare de atmosfera, roman de alcov si de intrigarie oculta – cu picanteriile si perversitatile de rigoare, in doze homeopatice –, dar si meditatie asupra istoriei, Manuc nu e chiar atit de «traditional». Autoarea penduleaza mereu intre empatie si distantare ironica, intre descriptia minutios-poetizanta a decorurilor/ interioarelor de epoca si privirea cruda aplicata majoritatii personajelor. Desfasurata tacticos, pe multiple paliere, naratiunea are si relief, nu doar carnatie epica."
Omul care aduce cartea”, 9 ianuarie 2007, PRO TV - Dan C. Mihăilescu
"Victoria Comnea incearca sa faca nu atit o fresca istorica, dar o maniera de a ipostazia un roman de dragoste, o feminitate in cadre istorice. Este un roman conachian, o feerie istorica, dar care vrea sa arate ca dragostea este mai presus de politica, de imperii si de jocuri."
19 ianuarie 2007, Dilema Veche - Simona Sora
"Romanul Manuc ocupa acum o nisa putin frecventata la noi in ultimele decenii, cea a romanului istoric, minutioasa documentare vizibila in carte recomandind-o pe autoare ca pe-o scriitoare dedicata genului, iar figura lui Manuc Bei sau momentul ales (semnarea Pacii ruso-turce din 1812) fiind subiecte cum nu se poate mai interesante."

Opinia cititorilor