TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea şoaptelor PO-VAV-CAROT1-12-N-001
Vezi
galerie

Cartea şoaptelor

de Varujan Vosganian

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #204334

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar | Ediția a II-a
 

Descriere produs

Roman distins cu Premiul „Cartea anului 2009” al revistei România literară



Totul e pitoresc pe străduța armenească din Focșaniul anilor ’50 ai secolului trecut, unde copilul Varujan Vosganian crește printre aburii cafelei proaspăt prăjite și miresmele din cămara bunicii Armenuhi, printre bucoavnele și fotografiile bunicului Garabet. Bătrânii armeni ai copilăriei autorului nu au însă de istorisit întâmplări delectabile, ci fapte de-a dreptul răscolitoare.


Povestind, ei încearcă să se despovăreze de o traumă – a lor, dar și a întregului secol XX. Istoria genocidului din 1915 împotriva armenilor, istoria convoaielor interminabile de surghiuniți în Cercurile Morții, în deșertul Deir ez-Zor, istoria armenilor care au luat drumul exilului își află în aceste pagini o ilustrare cu adevărat răvășitoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Varujan Vosganian

Data apariției: august 2022

ISBN: 978-973-46-3089-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 492

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: copilărie, exil, interbelic

 

Opinii editoriale

Iată o carte ieșită din comun, nici numai memorialistică, nici numai ficțiune, cu câte ceva din amândouă, și deopotrivă extraordinară prin modul în care țese pe canavaua istoriei numeroase destine individuale. Am întâlnit rareori într-un roman, cum este în definitiv cartea lui Varujan Vosganian, o atât de mare densitate de viață umană și de evenimente cruciale în existența unei comunități. Bogată, variată, palpitantă, cartea nu se poate lăsa din mână, pentru arta de povestitor pe care autorul o dovedește ca și pentru interesul documentar al reconstituirii unei istorii tragice.

Nicolae Manolescu
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian
Autor

Varujan Vosganian s‑a născut la 25 iulie 1958, în Craiova. Copilăria şi adolesce...

vezi autor