TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mass Media Insider PO-TCZ-MASSMI-12-N-001
Mass Media Insider
Vezi
galerie

Mass Media Insider

de Tudor Călin Zarojanu

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #207417

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mass Media Insider este povestea unui ziarist și a nenumăratelor redacții de ziare, reviste, posturi de radio și TV prin care trece din anii ’90 încoace. Este povestea presei românești postdecembriste, spusă de un observator inteligent, ironic și onest.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tudor Călin Zarojanu

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-46-2592-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Un roman excelent si surprinzator, povestea unui ziarist care trece, dupa 1990 pina aproape de zilele noastre, prin nenumarate redactii de ziare, reviste, agentii de presa, posturi de radio si televiziuni. Mai mult decit povestea unui ziarist, este povestea presei romanesti postdecembriste, spusa cu inteligenta. Tudor Calin Zarojanu isi putea numi la fel de bine romanul si „Amintiri”. Sub numele multimii de personaje care populeaza cartea se ascund persoane absolut reale, iar toate intimplarile sint reale si ele. Va garanteaza semnatarul acestei rubrici, care s-a recunoscut fara dubiu si a retrait, cu aceasta carte, faptele in care a fost implicat in ultimele doua decenii sau pe care le-a cunoscut indeaproape. (Probabil ca autorul a ascuns numele reale, usor identificabile deoarece initialele au fost pastrate, pentru a se feri de eventuale procese!)"

6 aprilie 2012 , Ziarul de Duminică - Stelian Ţurlea

Tudor Calin ZAROJANU in interviu cu Nicolas DON, 28 martie 2012, in emisiunea “Romania altfel”, The Money Channel
Jurnalistii au evoluat realmente dupa anii '90. Exista ziaristi foarte buni in Romania si e pacat ca nu sint mediatizati, nu sint cunoscuti, ceea ce este, de altfel, un paradox. Mi-as fi dorit ca breasla economistilor sa fi evoluat la fel de mult ca breasla jurnalistilor, in acest fel cred ca am fi avut mai putine probleme economice.
La inceputul anilor '90 jurnalistii chiar credeau in ceea ce faceau si, pe cale de consecinta, si cititorii credeau in jurnalisti, lucru care astazi, cu tot progresul profesional, nu prea mai e valabil.

"Dincolo de sarcasme si ironii absolut inevitabile, cartea este o declaratie de dragoste fata de colegii mei de breasla. Ei, da, ii iubesc! Sigur, nu pe toti… Am vrut insa sa spun citeva lucruri: ca jurnalismul nu inseamna numai talk-show-uri isterice, ca exista totusi ziaristi excelenti, ca nu sintem toti vinduti si ca marea majoritate a jurnalistilor traiesc de azi pe miine.
O parte din presa (nu toata) a murit, si de acolo inainte a inceput fictiunea, in momentul in care a devenit mult mai important „ce-mi iese de aici?” decit „ce-as putea sa spun interesant?”. Pentru unii a fost din prima clipa, pentru altii in timp, dar mai sint si incapatinati, carora nu le e indiferent cum traiesc – asta ar fi o ipocrizie – dar nici nu sint dispusi sa faca orice pentru bani."

Tudor Călin Zarojanu în interviu cu Eugen Istodor, 22 martie 2012, istodor.ro - Tudor Călin Zarojanu

"Aventurile in presa romaneasca ale unui tinar inginer care scrie si proza. O carte cu cheie, in care ii poti recunoaste pe multi dintre gazetarii autohtoni, incepind dinainte de 1990. Mai curind memorialistica scrisa inteligent si cu umor decit roman. Dar cine mai stie ce e azi romanul? Am citit cartea cu placere si cu nostalgie: mi-a amintit de vremurile cind ziarele aveau tiraje de sute de mii de exemplare si din coabitarea literatilor cu inginerii s-a nascut un stil in care metafora si exactitatea se intelegeau de minune."

22 martie 2012, Caţavencii - Cristian Teodorescu

"Tudor Calin Zarojanu este un entuziast. Nu-l descurajeaza nici macar perspectiva sfirsitului lumii (pe care l-a si descris, de altfel, cu verva satirica, in romanul Sfirsitul lumii). Dupa 1989 s-a manifestat ca un gazetar frenetic, infuzind inteligenta, talent literar si umor in toate publicatiile la care a lucrat. Si aceasta pentru ca, inainte de a fi ziarist, este scriitor. Un scriitor inventiv, de o mare mobilitate intelectuala, care se misca pe un intins registru stilistic cu dezinvoltura cu care Johnny Raducanu isi plimba miinile pe claviatura pianului. Romanul Mass Media Insider valorifica experienta sa de om de presa. Tudor Calin Zarojanu povesteste intr-un ritm alert, captivant tot ce a vazut si a trait intr-o lume nebuna, nebuna, nebuna si... sublima, lumea mass-media. Cartea sa este o Arca a lui Noe pe care a imbarcat nenumarate personaje reale, ca sa le salveze de la uitare. M-am recunoscut si eu, cu placere, printre ele.” 

Alex. Ştefănescu
Tudor Călin Zarojanu
Tudor Călin Zarojanu
Autor

Tudor Călin Zarojanu (n. 1956) este consilier în management și realizator la TVR...

vezi autor