TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

aparenta naturalețe a vieții

T.S. Khasis
Colecții/Serii: Plantații
„Când am scris, cu zece ani în urmă, despre arta scalpării, entuziasmat la rândul meu de forța și de autenticitatea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8577-16-6
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

aparenta naturalețe a vieții

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Când am scris, cu zece ani în urmă, despre arta scalpării, entuziasmat la rândul meu de forța și de autenticitatea impresionantă pe care le emanau acea carte (care era, de fapt, un lung poem despre singurătate, boală, claustrare și deziluzie), nu aveam cum să știu că lui Khasis îi va lua un deceniu până să revină cu o carte la fel de bună și de elocventă pentru talentul lui extraordinar, și cu atât mai puțin m-aș fi gândit, atunci, că voi fi tocmai eu editorul acesteia. Sunt câteva cazuri cu totul speciale în poezia românească recentă, de admirabili poeți ai unei singure cărți — în anii ‘90 a fost Constantin Acosmei, cu Jucăria mortului, iar la începutul secolului Ruxandra Novac, încă de atunci cu o clasă peste aproape toți debutanții perioadei, a cărei revenire după ecograffiti se lasă așteptată. Khasis părea să fie un autor din aceeași familie (al cărei celebru precursor este, firește, Ion Barbu), a poeților unei singure cărți excelente, însă aparenta naturalețe a vieții e un volum puternic și tulburător ce confirmă comentariile admirative ale atâtor poeți și critici de primă mână, și îl impune în fine, la 40 de ani, ca pe unul dintre cei mai buni poeți — nu doar ai generației noastre, ci din întreaga literatură română de azi.”

Claudiu Komartin

 

Data apariției: 2015
Pagini: 128
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română contemporană, poezie, singurătate, claustrare, deziluzie
  • T.S. Khasis - Autor
    T.S. Khasis este pseudonimul lui Sergiu-Tudor Cașiș, născut pe 22 ianuarie 1975, la Lipova, în județul Arad. A absolvit Liceul Industrial „Atanasie M. Marinescu“ din Lipova, în 1992. De cîțiva ani trăiește în Chesinț, comuna Zăbrani din Arad. A debutat în Arca, în anul 2002 cu un grupaj de trei poeme. În 2003 debutează editorial cu placheta Farmacia cuvintelor, la Editura Viața Arădeană. Publică...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Octavian Soviany
„Nimeni nu interpretează în poezia românească actuală cu mai multă autenticitate și putere de convingere partitura poetului blestemat, a marginalului sublim sau a derbedeului esenian decât T.S. Khasis. Pentru el poezia reprezintă în esenţa ei o «artă a scalpării», o vivisecţie dureroasă, care lasă parcă la vedere nervii, viscerele, fibrele sufletești cele mai intime, iar poemele sale au, nu de puţine ori, aerul ecorșeului sângeros. Și pentru că nu există suferinţă fără catharsis, la T.S. Khasis acesta ia forma autocontemplării narcisiace, ţine de tribulaţiile unui Narcis cu șapcă de lumpen. Căci deocamdată poetul pare iremediabil îndrăgostit de propria lui marginalitate, în care descoperă un material poetic extrem de fertil.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus