TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cârtiţa de mansardă

Teodora Coman
În Cârtiţa de mansardă, Teodora Coman radiografiază cu subtilitate — dar și cu impresionantă percutanţă — un cotidian...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-93191-3-0
EAN-16: 9786069319130
Dimensiuni: 13,4x15,5 cm
Tip copertă: Paperback

Cârtiţa de mansardă

MAI MULTE DESPRE CARTE

În Cârtiţa de mansardă, Teodora Coman radiografiază cu subtilitate dar și cu impresionantă percutanţă un cotidian domestic, feminin, aflat la limita dintre biografismul autentic și tușele groase, autoironice, ale deconstrucţiei mitologiei individuale. În aparenţă, textele ei sunt stampe gracile, crochiuri dezinvolte, dar liniile diaristice sunt mereu subminate de convulsie, de respiraţia sacadată, de gestul compulsiv, de o anxietate abia ţinută în frâu care inseminează materia și se refractă din obiectualitatea claustrantă. Aici, în mansarda Teodorei Coman, se desfășoară stranii exerciţii de anonimizare, ca și o autopsiere atentă a exuviilor, într-o scriitură sigură, epurată de orice stângăcie care ar putea aminti, la limită, că autoarea volumului este o debutantă. Astfel, colată din fulguraţii vizuale, poezia ei are tensiunea și melancolia sfâșietoare din pictura Fridei Kahlo crescute pe suprarealismul monstruos și anarhic al unui Max Ernst.

Data apariției: 2012
Titlu original: -
Pagini: 88
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
debut, poezie recentă
  • Teodora Coman - Autor
    Teodora Coman (n. 1976, Sibiu) a publicat poezii în revistele Dilema veche, Arca, Euphorion, iar din 2011 scrie cronici de carte în revista Poesis Internaţional. Prezentă cu un grupaj de poeme în antologia Ziua cea mai lungă (2011). Cârtiţa de mansardă reprezintă debutul său editorial.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Mihaela Ursa
"Cârtiţa de mansardă este volumul unei poete cu voce sigură și distinctă, fără urmă de ezitare în limbaj, fără efecte compoziţionale de epatare, ale cărui calm, eleganţă și austeritate îmi evocă prestaţia unui spadasin. Dacă n-aș fi cunoscut poezia Teodorei Coman de pe blogul autoarei, aș fi avut emoţii pentru debutul în volum tocmai în 2012, când se anunţă cel mai bun an al poeziei noastre din ultimele (măcar două) decenii. Poemele sunt însă la înălţime: un vizionarism al interiorităţii, un sens centripet și autodistructiv în același timp al tuturor mişcărilor eului, o perseverenţă în a esenţializa mereu, minimalist, recipientul conștiinţei reflexive până la dimensiunile cârtiţei închise în mansardă, în spuma din cabina de duş, sub ușa închisă, un exerciţiu suprarealist de abstragere din propriul corp devenit când circuit de mecanism, când natură impregnată panteist, când rabatabil, când procesabil ca o stofă — sunt doar câteva dintre argumentele de forţă ale acestui volum."

Opinia cititorilor