TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Centrifuga

T. O. Bobe
Centrifuga este o carte „desfrinata” despre iubire. Este desfrinata in masura in care, in interiorul ei, proza intretine relatii echivoce...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0006-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Centrifuga este o carte „desfrinata” despre iubire. Este desfrinata in masura in care, in interiorul ei, proza intretine relatii echivoce cu poezia, melodrama si ironia se tavalesc in aceeasi pagina, iar realismul isi dezbraca lasciv concretetea si se infatiseaza cititorului in cea mai fantasmagorica nuditate. Este despre iubire in masura in care intre cele doua parti ale ei nu exista alta legatura decit cea din tipografie. In masura in care Spirala este un text ce pare sa aglomereze semnificatii pina la absurd, iar Bucla este o poveste absurda despre un frizer nesemnificativ. Este despre iubire in masura in care, in paginile sale, iubirea ramine doar un deziderat, un punct de fuga spre care aceste doua linii de perspectiva tind permanent, fara sa il atinga vreodata.

Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Pagini: 120
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, melodramă, ironie, absurd, proză românească contemporană
  • T. O. Bobe T. O. Bobe - Autor
    T. O. Bobe s-a născut în 1969 la Constanţa. În 1995 a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. A fost, pe rând, magaziner în portul Constanţa, secretar literar la Teatrul Mic din Bucureşti, redactor şi scenarist de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

4 iunie 2005, Cotidianul - Mircea Mihăieş
"Nici nu s-au stins bine ecourile excelentei sale carti Cum mi-am petrecut vacanta de vara, ca autorul ne propune un poem-puzzle-proza, un incintator joc de-a existenta, vazuta prin citeva personaje ale realitatii imediate, seducatoare tocmai prin banalitatea lor extrema. Un deliciu!"
22 iulie 2005, Dilema veche - Radu Cosaşu
"Centrifuga lui T.O. Bobe este, la ora actuala, dupa cunostintele mele de poefizica, cea mai candida masinarie care face, ca la cei dragi mie, proza din poezie si viceversa, din nea Gigi, «cel mai mare frizer din lume», un sansonetist piafist, dintr-o bucatarie o torcatorie de fantasme, dintr-o cafea neagra si un garderob epica unui amor, dintr-o idee fixa un balans intre basm si spasm, dintr-o zi un film pe care l-as numi All that Bobe… si nu mai continui, fiindca mi-a placut prea mult si risc a ma centrifuga, verb de baza care trimite la «a te paralaxa», al lui Gherasim Luca."
20 iulie 2005, România literară - Marius Chivu
"Artificialul nu e lipsit de emotie, kitsch-ul e uman, pitorescul ascunde nefericire, reversul derizoriu este drama. Aceasta ar fi lectia destinului lui nea Gica, acest Buster Keaton al frizeriei de carton care iti incurca emotiile de nu mai stii daca sa rizi, sa plingi si sa compatimesti, daca sa dai pagina mai departe ignorindu-ti slabiciunea sau sa ramii in cuiburile fiecarui vers unde umorul este amar, melancolia sanatoasa, iar delicatetea cinica… Un personaj despre care am scris toate rindurile de mai sus si de care nu stiu cum sa ma despart altfel decit lasindu-l aici, singur cu gindurile sale cele mai intime."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus