TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Floarea de menghină

Svetlana Cârstean
Colecții/Serii: Poezie
Premiul National Mihai Eminescu pentru Poezie "Opera Prima" pentru 2008Premiul Radio Romania Cultural pentru Poezie pentru anul 2008Premiul de debut...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-1928-4
Dimensiuni: 13,5x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Floarea de menghină Floarea de menghină Svetlana Cârstean

MAI MULTE DESPRE CARTE

Premiul National Mihai Eminescu pentru Poezie "Opera Prima" pentru 2008
Premiul Radio Romania Cultural pentru Poezie pentru anul 2008
Premiul de debut al revistei Romania literara pe anul 2008

Svetlana Carstean este una dintre putinele poete recomandate de doua dintre cele mai valoroase personalitati ale literaturii romane: Simona Popescu si Mircea Cartarescu. Floarea de menghina este volumul care a determinat situarea poetei alaturi de liderii celei mai noi generatii poetice. Apropierea insolita de cuvinte din titlul cartii nu este intimplatoare, ea certifica originalitatea, forta si vitalitatea poetica a intregii constructii.

Data apariției: 2008
Pagini: 120
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, poezie contemporană, premiul rrc, premiul romănia literară, premiul mihai eminescu
  • Svetlana Cârstean Svetlana Cârstean - Autor
    Svetlana Cârstean (n. 1969, Botoşani) a absolvit Facultatea de Litere şi masterul de teoria literaturii din cadrul Universităţii Bucureşti. Membru cofondator al cenaclului Central, Svetlana Cârstean a debutat în volumul colectiv Tablou de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Mircea Cărtărescu
"Printr-un straniu proces de neotenie literara, Svetlana Carstean si-a intirziat cu zece ani debutul, doar ca sa se arate azi intr-o haina mai originala si mai stralucitoare. Caci ea aduce din amintirea unei poezii trecute (aromele anilor ’90) sofisticarea intunecata a «Florii de menghina», un poem arhetipal de mare forta, dar o completeaza cu gestualismul si nevoia de sinceritate a poeziei de dupa anul 2000, ce au produs «poemele in format electronic» din final. O poezie bogata si atenta la detalii ce prevesteste, pe linga o viitoare poeta notorie, si o viitoare prozatoare.”
Simona Popescu
"Pe la inceputul anilor ’90, inca studenta, Svetlana Carstean scria Floarea de menghina, un exceptional poem despre lumea trecutului recent, comunist, cu tot sistemul ei de «menghine», privita prin ochii unui om foarte tinar. Publicat astazi, in alt context, poemul trebuie citit, ca si intreaga carte in care e integrat, ca o puternica pledoarie pentru libertatea individuala, care infloreste, pina la urma, in pofida naturii mereu schimbatoare a constringerilor («menghinelor»).Debutul intirziat al Svetlanei Carstean aduce in literatura romana o autoare cu o scriitura directa, dar si rafinata, cu un ton satiric si liric in acelasi timp, combinatie care o face inconfundabila.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus