TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Playback HU-STT-PLAYBA-08-P-001
Playback
Vezi
galerie

Playback

de Stelian Tănase

Titlu apărut în colecția Seria de autor Stelian Tanase la Humanitas

Id: #201699

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Prozatorul, urmând o direcţie inaugurată în literatura română de Caragiale, priveşte răul dintr-o perspectivă care este abia în al doilea rând morală, socială sau politică, vădindu-se a fi una esenţialmente ontologică. Filtrată printr-o asemenea optică, povestirea «neorealistă» se converteşte într-un veritabil scenariu apocaliptic, care urmăreşte rădăcinile metafizice ale răului...
Marile teme ale cărţii lui Stelian Tănase rămân decăderea şi prăbuşirea lumii. Tehnica neorealistă, subordonată unei viziuni în care recunoaştem dimensiunea benefică a parodiei postmoderniste, are toate caracteristicile unui act de exorcizare.” (Octavian SOVIANY)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stelian Tănase

Data apariției: 2008

ISBN: 978-973-50-1988-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 468

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

 

Opinii editoriale

„Romanul lui Stelian Tănase este o replică la romanul -- la „poemul”, cum îl numește Gogol -- Suflete moarte. Este o replică la un nivel metafizic, pe care nu orice carte de proză îl poate atinge, și nu doar una în plan evenimențial, al prezentului desfășurării narative. (...) Este un roman în același timp satiric și tragic, în care scriitorul dovedește un foarte bun simț al situațiilor comice, al absurdului existenței, urmărind, cum el însuși o spune, o întreagă categorie de personaje secundare care fojgaie în această lume dezgustătoare.”

Revista 22 - Gheorghe Crăciun

„Marile teme ale cărții lui Stelian Tănase rămân decăderea și prăbușirea lumii. Tehnica neorealistă, subordonate unei viziuni în care recunoaștem dimensiunea benefică a parodiei postmoderniste, are toate caracteristicile unui act de exorcizare.”

Octavian Soviany
Stelian Tănase
Stelian Tănase
Autor

Stelian Tănase, scriitor, politolog, istoric şi publicist, a absolvit Facultatea...

vezi autor