TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Maestro

Stelian Tănase
Colecții/Serii: Fiction LTD
Maestro poate fi asemuit cu un imens ecran. Unul pe care se desfasoara un spectacol de multe ori grotesc, trist si ironic, buf si serios. Autorul isi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1220-8
EAN-16: 978973461220
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Maestro poate fi asemuit cu un imens ecran. Unul pe care se desfasoara un spectacol de multe ori grotesc, trist si ironic, buf si serios. Autorul isi subintituleaza povestea „o melodrama“. Este o abordare dramatica, undeva intre hiperrealism si absurd, facuta intr-un stil brutal, adesea cinic, fara iluzii cu privire la personajele sale si la lumea despre care scrie. Dincolo de reflectoare se dezvaluie abisul, spectacolul trivial, fascinant si mistificator al televiziunii, surprinsa din interior si vazuta de autor ca o hirtie de turnesol a acestei epoci. Pentru cei care-l cauta pe scriitorul Stelian Tanase, Maestro aduce revelatia unei carti extraordinare.

Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Pagini: 592
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, beletristică, hiperrealism, absurd, cinism, televiziune, trivialitate
  • Stelian Tanase Stelian Tănase - Autor
    Stelian Tănase, scriitor, politolog, istoric şi publicist, a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti în 1977 şi şi-a luat doctoratul în sociologie politică în 1996. Predă ştiinţe politice la Universitatea din...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

25 nov – 1 dec 2008, revista 22 - Tania Radu
"Stelian Tanase a tasnit, pur si simplu, cu acest roman puternic si vital, in felul in care poate fi vital urletul unei chirurgii fara anestezie. Carte a zilelor noastre, Maestro reconfigureaza cariera autorului Corpurilor de iluminat, in timp ce cu materia prezentului literar procedeaza ca un adevarat moderator de emisiune: un stop-cadru excelent ales, pe final."
19-25 martie 2009, Observator cultural - Octav-Eugen Popa
"Stelian Tanase pune pe masa un roman greu de incadrat. Mereu iti spui ca trebuie sa fie ceva mai mult decit acest „pop-art“ ostentativ, incerci sa gasesti chei, noime ascunse, sa recompui detaliile si sa-ti dea ceva. Autorul nu te-ajuta deloc, dar tocmai prin asta isi transmite mesajul: lumea lui, in aparenta seaca a unui potop realist, e, de fapt, o mica tisnire de fantezie. „Te prinzi“, cum s-ar spune, ca totul e o antistire, fara pretentii de adevar sau – mai rau – fara pretentii morale. Apoi, e greu sa iesi din grila asta. Te gasesti deja prins intr-un joc teribil, intre o decadenta moderna a detaliului si o deconstructie postmoderna a vocilor narative, intre lizibil si scriptibil, intre gust si dezgust."

Opinia cititorilor