TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Gothic

Ștefan Bolea
“În poemele lui, Ştefan Bolea taie destul de adânc în carnea lumii, exact cum se laudă în arta poetică din finalul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92491-3-0
EAN-16: 9786069249130
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Gothic

MAI MULTE DESPRE CARTE

“În poemele lui, Ştefan Bolea taie destul de adânc în carnea lumii, exact cum se laudă în arta poetică din finalul volumului. Vizionarismul de-o claritate fără cusur în eseuri devine, în poezie, o apocalipsă notată din perspectiva unui spectator mizantrop şi un cântec despre detaliile prozistice ale morţii generale. Imaginaţia lingvistică, gustul apoftegmelor ori luciditatea discursului se află într-un acord discret cu emoţia unui bărbat peste care trec, în găşti compacte, motociclişti, şoferi de taxi din Pakistan, Nietzsche şi Kierkegaard, umbra lui Lautréamont şi stoluri de tv-homunculi, scoşi din showuri de staniol reciclat.
Gothic este un titlu sub care stau, pitiţi împreună, un om puternic şi un altul aparent neajutorat şi cu toate porţile deschise. Nu vă lăsaţi înşelaţi de cel de-al doilea! E tot Ştefan Bolea pregătit să intre la bal.” (Doina Ruşti)

Data apariției: februarie 2011
Titlu original: Gothic
Pagini: 92
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
gothic, poezie recentă
  • Ștefan Bolea Ștefan Bolea - Autor
    Ștefan Bolea s-a născut la 13 octombrie 1980, în Baia Mare. Trăieşte în Cluj-Napoca. Este scriitor şi jurnalist, redactor-şef al e-revistei culturale „EgoPHobia“. De asemenea, este doctorand al Facultăţii de Studii Europene, fiind dublu...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Marta Petreu
Poezia lui Ştefan Bolea se află la vârsta trufiei. Şi a catastrofei. Poetul simte enorm şi vede monstruos. Din fericire pentru poezia lui, vocea care-i dictează este nu numai provocatoare şi sarcastică, ci şi încărcată de forţă. Şi expresivă.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus